Fenerbahçe'de Sezonun İlk Derbi Galibiyeti: 3-1

Süper Lig'de bu sezon oynadığı hiçbir derbiyi kazanamayan Fenerbahçe, bu şanssızlığını Trabzonspor maçıyla kırdı. Kadıköy'de rahat bir galibiyet alan Fenerbahçe, dört gollü maçın ardından lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Trabzonspor ise, vasat bir görüntü sergiledi.

Fenerbahçe, Trabzonspor'u ağırladığı Süper Lig 34. hafta karşılaşmasında taraftarı önünde 3-1 galip geldi ve sezonun ilk derbi zaferini elde etti. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, lider Galatasaray'ı takibini sürdürmek için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkmıştı.

Giresunspor deplasmanında aldığı beraberlikle şampiyonluk yolunda yara alan Fenerbahçe, Yeni teknik direktörü Nenad Bjelica ile form tutmaya çalışan Trabzonspor karşısında istediği futbolu sergiledi. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Michy Batshuayi, Luan Peres ve Enner Valencia kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise penaltıdan Trezeguet tarafından atıldı.

Bu sonuçla puanını 71'e yükselten Fenerbahçe, lider Galatasaray ile arasındaki farkı 5'te tutmayı başardı. Trabzonspor ise 48 puanla 8. sırada kaldı. Bordo mavili ekip, bir sonraki maçını sahasında Fatih Karagümrük ile oynayacak. Fenerbahçe ise Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile oynadıktan sonra 30 Mayıs'ta Kadıköy'de Antalyaspor'u konuk edecek.

Maçın en dikkat çekici anlarından biri de Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in şık asistiydi. Ceza sahası dışında topla buluşan genç futbolcu, rakibinden çok şık bir hareketle sıyrılarak savunma arkasına koşu yapan Batshuayi'ye aynı güzellikte ara pasını yolladı.

İlk yarıda Trabzonspor iki kez tehlike yaratmayı başardı. Maçın 32. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Marek Hamsik, sağ çaprazdan yerden sert bir şut çıkardı ama kaleci İrfan Can Eğribayat parmaklarının ucuyla topu çeldi. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde, sağ taraftan savunmanın arkasına sarkan Umut Bozok, arka direğe hareketlenen Jens Larsen'i topla buluşturdu. Danimarkalı futbolcu, tek vuruşta topu yan ağlara nişanladı.

İkinci yarıda oyuna tamamen hükmeden Fenerbahçe, 58. dakikada Luan Peres ile ikinci golü buldu. Orta alanda rakiplerinden çok şık hareketlerle sıyrılan Miha Zajc, Trabzonspor savunmasını hazırlıksız yakaladı. Sol taraftan destek koşusu yapan Peres'e pasını veren Zajc, Brezilyalı futbolcunun tek vuruşla attığı golün asistini yapan isim oldu. Fenerbahçe 58. dakikada bulduğu golle farkı ikiye yükseltti.

Fenerbahçe'nin gol krallığında zirvede yer alan ismi Enner Valencia, Trabzonspor derbisini boş geçmedi. Hazırlık paslarıyla Trabzonspor yarı sahasına yerleşen Fenerbahçe'de, Ferdi Kadıoğlu sağ kanattan ceza sahası içine ortaladı. Topu iyi kontrol eden Valencia, rakibinden sıyrıldıktan sonra uzak köşeye sert bir vuruş yaptı ve 71. dakikada kaleci Uğurcan Çakır'ı mağlup ederek skoru 3-0'a getirdi.

Fenerbahçe savunmasında art arda hatalar gelince rakip sahada baskı kuran Trabzonspor, Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası içindeki müdahalesiyle yerde kalan Trezeguet ile penaltı kazandı. Mısırlı futbolcu, 80. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda hata yapmayarak durumu 3-1'e getirdi.

Fenerbahçe'nin bu galibiyeti takımın moralini yükseltirken, lider Galatasaray'ın da takibini sürdürmesi açısından büyük önem taşıyor. Öte yandan Trabzonspor'un bu sezonki performansının beklentilerin altında kaldığı görülüyor. Her iki takımın da gelecek maçlarda daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.