Fenerbahçe'de Marina Maljkovic'den Euroleague şampiyonluğu sözleri: Bizden kuşku duyan büyük kitleler vardı

Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Fenerbahçe Kadın...

Medya günü, basın mensuplarının şampiyon takımla yaptığı gösteri maçıyla başladı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şampiyonluk sürecinin kendileri için ne kadar zorlu geçtiğini aktardı.

Maljkovic, Euroleague'de iki mağlubiyetle başladıklarında kendilerine kuşku duyanların olduğunu belirtti. Normal sezon içinde inişler çıkışlar yaşandığını ve zorlandıkları noktaların olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak Maljkovic, kupa için buraya geldiğini ve oyuncularının da bunun bilincinde olduğunu vurguladı.

Sezon içinde herhangi bir düşüklük gördüklerinde "Nisan'ı bekleyin, biz bu kupa için buradayız" hatırlatmasını yaptıklarını ifade eden Maljkovic, çalışma stilinin her zaman bir hedef uğruna olduğunu ve takımı da o hedefe kilitlediklerini söyledi. Sporcularının takdire şayan performanslarını sergilediğini belirten Maljkovic, şampiyonluğa ulaşmanın çok zorlu ve yıpratıcı bir süreç olduğunu da dile getirdi.

Sarı-lacivertli takımın bu turnuvada finallerde daha önce 4 kez elenmesinin hatırlatılması üzerine Maljkovic, baskının değil daha büyük bir şeyin olduğunu ifade etti. Geçen sene geldiğinde oyuncular ve teknik ekip üzerinde bir travma olduğunu belirten Maljkovic, bunu aşmanın gerçekten zor olduğunu söyledi. Sezona maçlar kaybedilince kendileri hakkında şüphe duyanların olduğunu da hatırlatan Maljkovic, hedefine dayanarak grubu bir arada tutmaya çalıştığını belirtti.

Maljkovic, Fenerbahçe'nin yarın oynayacağı Galatasaray maçına ilişkin olarak da adım adım düşünmek istediklerini söyledi. Sporcularına güvendiğini belirten Maljkovic, oyuncu grubunun her maç destek hak ettiğini ifade etti.

Son olarak Maljkovic, taraftarın desteğinin inanılmaz olduğunu belirtti. Hem Prag'da hem de dün Galatasaray maçında taraftarların desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen Maljkovic, bu taraftar kültürünü biliyor ve her maç bu desteği beklediklerini ifade etti. Taraftarların isteğinin ve arzusunun bilincinde olduğunu belirten Maljkovic, yakın coğrafyalardan geldiklerini ve bu bölgede ateşli bir taraftar kültürü olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic'in açıklamaları, takımın zorlu şampiyonluk sürecinde nasıl mücadele ettiğini ve hedeflerine nasıl odaklandığını gösteriyor. Taraftarların desteğiyle birlikte Fenerbahçe'nin başarılarına bir yenisini daha eklemesi umut ediliyor.

 

marina maljkovic fenerbahçe euroleague kadın basketbol anında spor anindaspor basketbol haberleri