Fenerbahçe'de Enner Valencia şoku! ''Ön protokol imzaladı''

Futbol ve Spor Haberleri - Fenerbahçe'de bu sezon gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çeken Enner Valencia, sarı-lacivertli takım ile sezon sonu...

Fenerbahçe'de bu sezon harika bir performans sergileyen Enner Valencia, attığı gollerle adından sıkça söz ettiriyor. Jorge Jesus yönetimindeki takımda kariyerinin en skorer sezonunu yaşayan Valencia, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 33 yaşındaki santrfor, 43 resmi maçta forma giydi ve rakip fileleri 31 kez havalandırdı. Ayrıca takım arkadaşlarına da 6 gol pası verdi.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Valencia için sürpriz bir haber geldi. İddialara göre, sarı-lacivertli takımın yıldız oyuncusu, Brezilya Ligi ekiplerinden Internacional ile ön sözleşme imzaladı. Ancak Fenerbahçe ile henüz anlaşma sağlanamadığı için Valencia'nın geleceği hala belirsizliğini koruyor.

Fenerbahçe yönetimi ile yapılan görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı. Valencia'nın yıllık 1.5 milyon Euro ve 2+1 yıllık sözleşme talep ettiği öğrenilirken, Fenerbahçe yönetimi ise 1+1 yıllık sözleşme üzerinde duruyor. Tarafların görüşmeleri sürdürdüğü belirtiliyor.

Valencia'nın Fenerbahçe'de devam etmesi bekleniyor. Ancak Brezilya temsilcisi Internacional'ın da oyuncuyu kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor.

Enner Valencia, kariyerinde CS Emelec, Pachuca, West Ham United, Everton ve Tigres gibi takımlarda da forma giydi. Toplamda 23 milyon 780 bin euro bonservis bedeli ödenen başarılı forvet, Ekvador Milli Takımı'nda da 77 maça çıktı ve rakip fileleri 38 kez havalandırdı.

Valencia, Fenerbahçe'de ligde 27 gol atarak kariyerinin en skorer sezonunu yaşıyor. Krallık yarışında rakipsiz olan yıldız futbolcu, tarihi rekorlara gözünü dikti. Fenerbahçe'de ligde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekoru Alex De Souza'ya ait ve 28 golle bu rekoru egale etmeye çok yakın. Sarı Lacivertlilerin tarihinde ligde bir sezonda en fazla gol atan isim ise Aykut Kocaman ve Valencia'nın bu rekoru kırmak için sadece 3 gole ihtiyacı var.

Enner Valencia'nın Fenerbahçe'deki geleceği merakla beklenirken, Brezilya temsilcisi Internacional'ın hamlesi de heyecan yarattı. Oyuncunun hangi takımda forma giyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.