Fenerbahçe'de Enner Valencia, Alex'in rekoruna ortak oldu!

Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe'de gol atan Enner Valencia, Alex de Souza'nın rekorunu egale etti. Sarı-lacivertliler...

Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek Süper Lig'de sahasındaki yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı. Kadıköy'de oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler, rakibine karşı üstünlüğünü bir kez daha gösterdi.

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda ise sarı-lacivertliler farkı açtı. 58. dakikada Luan Peres'in golüyle 2-0 öne geçen Fenerbahçe, 71. dakikada Enner Valencia'nın golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Trabzonspor ise 80. dakikada Trezeguet'nin penaltı golüyle farkı ikiye indirdi. Ancak mücadele bu sonuçla tamamlandı ve Fenerbahçe üç puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle Fenerbahçe'nin puanı 71'e yükseldi. Trabzonspor ise 48 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler, bordo-mavililere karşı Süper Lig'de yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı. Bu süreçte Fenerbahçe, 14 galibiyet elde ederken, 12 maç berabere tamamlandı ve hiç yenilmedi. Ayrıca Fenerbahçe rakip filelere 46 gol gönderirken, kalesinde sadece 21 gol gördü.

Müsabakada sarı-lacivertlilerin Brezilyalı savunmacısı Luan Peres, 7 yılın ardından gol sevinci yaşadı. Müsabakanın 58. dakikasında rakip fileleri havalandıran Peres, takımını da 2-0 öne geçirmiş oldu.

Belçikalı forvet Michy Batshuayi ise bu sezonki 12. golünü kaydetti. Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Batshuayi, dar açıdan yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.

Sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia ise mücadeledeki üçüncü golünü kaydetti. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşarak yaptığı vuruşta uzak köşeden topu filelere gönderen Valencia, gol sayısını 28'e yükseltti. Bu golle birlikte Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golü egale eden Valencia, Fenerbahçe forması altında bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu rekoruna ortak oldu.

Süper Lig'de bir yabancının attığı en yüksek gol sayısı rekoru ise 30 golle Mbaye Diagne'ye ait. Valencia, kalan 2 maçta 2 gol daha atarsa rekoru egale edecek, daha fazla golde ise rekor Ekvadorlu golcünün olacak.

Fenerbahçe'nin bu galibiyeti, taraftarlar arasında büyük sevinç yarattı. Kadıköy'deki zaferle birlikte sarı-lacivertliler, ligdeki iddiasını sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.