Fenerbahçe'de eleştiri oklarının hedefi Jorge Jesus! Galatasaray derbisi sonrası Tümer Metin'den çok konuşulacak iddia... Bir Fenerbahçeli futbolcuyla...

Şampiyonluk favorisi olarak başladığı sezonu üçüncü sırada bitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'a gösterilen tepkiler artıyor....

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe ezeli rekabetlerini sahada sürdürdüler. Şampiyonluğunu daha önce ilan eden Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamladı.

Maçın başından itibaren üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, 28. dakikada Nicolo Zaniolo'nun golüyle öne geçti. İkinci yarıda da aynı performansını sürdüren sarı-kırmızılı takım, 71. dakikada Mauro Icardi ile bir gol daha kaydetti. Fenerbahçe'de Luan Peres'in 61. dakikada kırmızı kart görmesiyle birlikte takım 10 kişi kaldı. Son gol ise 79. dakikada yine Nicolo Zaniolo'dan geldi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 85'e çıkararak şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe ise sezonu 77 puanla tamamladı. İki takımın son haftada maç oynamadan 3'er puan alacağı açıklandı.

Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi 2014'ten bu yana ilk kez mağlup etti ve 1990/91 sezonundan bu yana ilk kez ezeli rakibini ligin her iki maçında da yenmiş oldu.

Fenerbahçe ise bu sezon çıktığı derbi maçlarında galibiyet alamadı. Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbi maçında da mağlup olan sarı-lacivertliler, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Maç sonrası basın toplantısına katılmama kararı alan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, eleştirilere neden oldu. Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Jesus'un basın toplantısında konuşmadan stadı terk etmesinin saygısızca olduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç'un göreve gelmesinden bu yana oynadığı 20 derbi maçında sadece 3 galibiyet alabilmesi, taraftarları tarafından eleştirildi.

Sezon sonunda Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan bu maç, Türk futbolseverler arasında uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Galatasaray taraftarları, şampiyonluğun coşkusunu yaşarken, Fenerbahçe taraftarları ise hayal kırıklığına uğradı.