Fenerbahçe'de Altay Bayındır devam mı etmeli, kalede değişim mi olmalı?

Fenerbahçe'nin 23 yaşındaki kalecisi Altay Bayındır'ın Fatih Karagümrük maçındaki performansı endişe yarattı.

Altay Bayındır, Fenerbahçe'nin genç ve yetenekli kalecisi olarak biliniyor. Kendisi okuyan, güzel konuşan ve gelişime açık bir futbolcu. Çok genç yaşta sarı lacivertli takımın kalesini devraldı ve kaptanlığa kadar yükseldi. Milli takıma kadar uzanan başarı grafiği ile adından sıkça söz ettirdi. Avrupa takımlarının da ilgisini çeken Altay, ancak bu sezon beklenen performansını sergileyemiyor.

Son Karagümrük maçında yediği goller sonrası taraftarların tepkisine maruz kalan Altay, olgunluğuyla dikkat çekti. "Bu tepkiler seni olumsuz etkiliyor mu?" sorusuna verdiği "Abi teşekkür ederim, yarın sabah kalkacağım, çalışmaya devam edeceğim" yanıtı, aslında kötü gidişata bir türlü 'Dur' diyemeyişine üzüldüğünü anlatıyor.

Altay'ın bir maçın kahramanı olmaya ihtiyacı var. Hangi maç olacağı belli değil ama bir maçı kurtardığı gün yeniden özlediği özgüvenini yakalamış olacak. Altay'ın kaygısının ve mutsuzluğunun bir an önce dağılması gerekiyor. Onu yakından tanıyan herkes gibi ben de Altay'ın yeniden formuna dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Altay'ın kötü oynama kredisi var elbette ki var. Her futbolcunun kötü oynadığı dönemler olur. Jorge Jesus da Altay'a güvenmeli ve onda ısrar etmeli. Karagümrük maçında yediği goller sonrasında ağır eleştirilere maruz kalan Altay, ilk golde ve penaltıda hatalıydı ancak diğer iki golde yapabileceği pek bir şey yoktu. Bir kaleci gol yiyerek ve hata yaparak olgunlaşır. Altay'a haksızlık yapılmamalı. Şampiyonluğa giden Fenerbahçe'nin Altay'a ihtiyacı var. Ancak Altay'ın liderlik vasfını daha da geliştirmesi gerekiyor. Maç oynanırken defansını isimle ikaz etmeli, oyuncuları ismiyle uyararak cin gibi olmalı.

Altay'ın kendini bulması uzun zaman alabilir. Ancak asıl olan Fenerbahçe'nin başarısıdır. Bu yüzden Jorge Jesus'un devreye girmesi gerekiyor. İrfan Can Eğribayat da rekabet yaratarak Altay'ın performansını artırabilir. Altay'a güvenilmeli ancak Ankaragücü maçında da kötü oynarsa dinlendirilip İrfan Can Eğribayat'a şans verilebilir. Bazen bir kalecinin 1-2 maç dinlenmesi iyi gelebilir.

Altay Bayındır, Fenerbahçe'nin geleceği için önemli bir futbolcu. Kendisindeki potansiyel herkes tarafından biliniyor. Umarız en kısa zamanda formuna döner ve takımına katkı sağlar.