Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final için son kez Olympiacos deplasmanında! Tek eksik Booker...

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague Play-Off serisi 5'inci ve son maçında Yunanistan ekibi Olympiacos ile yarın deplasmanda karşı karşıya gelecek....

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'de Dörtlü Final biletini almak için Olympiacos ile mücadele ediyor. Yunanistan deplasmanında gerçekleşen karşılaşmada 2-2 eşitliğin olduğu seride yarın oynanacak maçın kazanan takımı, Dörtlü Final'e yükselecek.

Olympiacos normal sezonu 24 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile lider tamamlamıştı ve saha avantajına sahip olduğu seride ilk karşılaşmayı 79-68 kazanmıştı. Ancak Fenerbahçe Beko, ikinci maçta daha iyi bir performans sergileyerek rakibini deplasmanda 82-78 mağlup etmiş ve seride durumu 1-1'e getirmişti. Üçüncü karşılaşmada ise Kostas Sloukas'ın bitime 1 saniye kala attığı üç sayılık basketle 72-71 mağlup olan Fenerbahçe, seride geriye düştü. Ancak son maçta rakibini 73-69 yenen sarı-lacivertliler, Dörtlü Final şansını sürdürdü.

Fenerbahçe Beko, Olympiacos ile yapacağı Play-Off serisi 5'inci maçına sakatlığı devam eden Devin Booker'dan yoksun çıkacak. Ancak takımda sakatlığını atlatan Scottie Wilbekin ve Nemanja Bjelica'nın forma giymesi bekleniyor.

Dyshawn Pierre ve Nigel Hayes-Davis, Fenerbahçe'nin sezon boyunca yükünü çeken isimler arasında yer alıyor. Pierre, Olympiacos ile oynanan 4 maçta ortalama 35.42 dakika sahada kalarak 11.5 sayı, 5.0 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları yakaladı. Hayes-Davis ise seride boyunca 37.42 dakika sahada kalarak 10.5 sayı, 4.0 ribaund ve 2.0 asist ortalamaları yakaladı.

İspanyol ekibi Barcelona, Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı 3-0 ile geçerek Dörtlü Final biletini alan ilk takım oldu. Diğer 3 Play-Off serisi ise son maça kalmış durumda. Olympiacos-Fenerbahçe eşleşmesinin yanı sıra Real Madrid-Partizan ve As Monaco-Maccabi Tel Aviv eşleşmelerinde de 2-2 eşitlik bulunuyor. Bu iki eşleşmede ise son maçlar 10 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, Olympiacos'u eleyip Dörtlü Final bileti alması durumunda EuroLeague Yarı Finali'nde As Monaco-Maccabi Tel Aviv eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.