Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan seçim açıklaması: Aday çıkması halinde Olağanüstü Genel Kurul'a gitmeye hazırız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisinde alınan 3-0'lık ağır yenilginin ardından resmi siteden bir açıklama yayımladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdıklarını ve Türkiye Kupası hedefleriyle sezonu tamamlamak istediklerini belirtti. Ancak, camiada yaşanan olumsuzluklar ve şampiyonluk hasreti nedeniyle bazı görüşlerini paylaşmak istediğini de sözlerine ekledi.

Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu negatif durum nedeniyle Olağanüstü Genel Kurul taleplerini anlayış ve saygıyla karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, daha önce başkan adayı çıkması durumunda Olağanüstü Genel Kurul'a gitmeye hazır olduklarını ifade eden Koç, bu duruşunu sürdürdüğünü vurguladı.

Fenerbahçe'nin 9 sezondur şampiyonluktan uzak kaldığını ve üst üste yaşanan olumsuzlukların camiayı etkilediğini belirten Ali Koç, yeni sezonun takım planlaması sürecine girilmesine rağmen henüz bir başkan adayının olmamasının kulübü bir sezon daha hedeflerinden uzaklaştırma riski taşıdığını dile getirdi.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un gerçekleşmesi halinde yeni yönetim kurulunun görev süresinin 1 yıl ile sınırlı olmasının istikrarlı bir çalışma yürütülmesinin önünde ciddi bir engel olduğunu belirten Koç, başkan adayı çıkması durumunda bugün de Olağanüstü Genel Kurul'a gitmeye hazır olduklarını bir kez daha paylaştı.

Ancak, bu yol tercih edilmediği takdirde Haziran 2024'te yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulda aday olacak kongre üyelerinin en iyi şekilde hazırlanmaları adına kulübün her türlü imkanının ve bilgisinin açık olacağını sözlerine ekledi.

Futbol takımının planlamasının hayata geçirilmeye başlandığını ve kısa vadede Türkiye Kupası hedeflerinin bulunduğunu belirten Ali Koç, taraftarların gücünü arkalarında hissetmelerinin önemine de değindi.

Son olarak, Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanarak sezona Süper Kupa'yı kazanarak başlamak için kenetlenmelerini isteyen Ali Koç, camiaya sonsuz saygılarını sundu.