Fenerbahçe 71-63 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 1'nci haftasında Fenerbahçe Alagöz Holding sahasında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'ni...

Çukurova Basketbol Kulübü, Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 71-63 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Ülker Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan mücadelede ev sahibi ekip, ilk çeyreği 28-15 önde kapattı. Ancak konuk ekip, devreye 40-34'lük skorla önde girdi.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği de büyük çekişmeye sahne oldu ve konuk ekip, sarı-lacivertlilere 52-48 üstünlük kurmayı başardı. Normal süresi 60-60'lık eşitlikle sona eren maçta, Çukurova Basketbol Kulübü son çeyrekte üstünlüğünü koruyarak sahadan galibiyetle ayrıldı.

Turuncu-lacivertlilerin en skorer ismi, 17 sayı kaydeden Gökşen Fitik oldu. Ev sahibi ekip Fenerbahçe Alagöz Holding'de ise Alperi Onar 17 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Natasha Howard 16, Olcay Çakır Turgut 11 ve Alina Iagupova 9 sayıyla katkı sağladı.

Maçın sonucuyla birlikte Çukurova Basketbol Kulübü, ligdeki konumunu güçlendirdi. Öte yandan Fenerbahçe Alagöz Holding ise kaybettiği bu maçla birlikte ligdeki puanını koruyamadı. İki takımın bir sonraki maçları merakla bekleniyor.