Euroleague tarihinin en büyük kavgası! Real Madrid - Partizan maçında parke savaş alanına döndü... Görülmemiş şiddet... Doktordan ilk açıklama geldi: Boynu...

Euroleague'in play-off turu ikinci maçında Zeljko Obradovic'in takımı Partizan ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Tansiyonu yüksek mücadelenin bitimine 2...

Real Madrid ile Partizan arasında oynanan Turkish Airlines EuroLeague Play-Off serisi ikinci maçında tarihi bir kavga yaşandı. Maçın bitimine 1.40 kala çıkan büyük kavga sebebiyle hakemler maçı erken bitirme kararı aldı. Olayların ardından 21 oyuncu diskalifiye edildi.

Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan, Real Madrid'e konuk oldu. İspanya'da oynanan ilk maçı kazanan Partizan, ikinci maçın bitimine 1.40 kala 15 sayı önde girdi ve bu anlarda EuroLeague tarihinde görülmemiş şiddette bir kavga çıktı. Deplasman ekibinin hücum ettiği esnada Real Madrid'den Sergio Llull, Kevin Punter'a çok sert bir faul yaptı. Bu faulün üzerine bir anda saha karıştı ve tüm oyuncular birbirlerine girdi. Real Madrid'den Guerschon Yabusele, Partizan'lı Dante Exum'u yere serdi. Spor sahalarında ender görülecek şiddetteki bu hareketin üzerine olaylar iyice büyüdü.

Yabusele, tribünde olan kız arkadaşı tarafından soyunma odasına götürülürken iki takım da sakinleşti. Müsabakanın devam etmesine yeterli sayıda oyuncu olmadığı için hakemlerin ortak kararıyla maç, 95-80 Partizan'ın üstünlüğüyle bitime 1 dakika 40 saniye varken erken bitirildi.

Alınan bu sonucun ardından Madrid'de ilk maçı da kazanmayı başaran Partizan, seride 2-0 öne geçerek önemli bir avantaj yakaladı. Partizan, EuroLeague tarihinde play-off turunda saha avantajına sahip olmamasına rağmen seride 2-0 öne geçen ikinci takım oldu.

Euroleague yönetimi, ilgili incelemelerin yapılmasının ardından gerekli disiplin cezalarının 24 saat içinde verileceğini duyurdu. Kavgaya dahil olan oyuncular ve benchten direkt sahaya girdikleri için diskalifiye olan oyuncularla beraber iki takım da maçı bitirmek için yeterli oyuncuya sahip olmaldıkları için maç durduğu andaki skorla, 80-95 Partizan'ın galibiyetiyle tescil edilmiş oldu.

Partizan'da Dante Exum, Real Madrid forması giyen rakibi Guerschon Yabusele'nin kendisini yere sermesinin ardından ciddi bir sakatlık yaşadı. Sol ayağından sakatlanan oyuncu, yardım alarak soyunma odasına gidebildi. Maç sonrasında ise koltuk değnekleriyle salonu terk edebildi.

Zeljko Obradovic'in sözleri ise dikkat çekti: "Buraya Real Madrid gibi harika bir takımla oynamak için geldik. 2-0 öne geçtik ve oynadığımız basketboldan memnunum. Çünkü kazanmayı hak ettik. Bir maç daha kazanmamız gerekiyor, bunun kolay olmayacağını biliyorum. Real Madrid'de Tavares dönecektir. Çok dikkatli olmalıyız. Yaşanan kavgayla alakalı ne söyleyeceğimi inanın bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki ne Partizan ne Real Madrid ne de basketbol adına iyi bir şey yaşanmadı."