Euroleague'de finalin adı belli oldu: Olympiakos-Real Madrid!

Euroleague'de Monaco'yu eleyen Olympiakos ile Barcelona'yı mağlup eden Real Madrid finalde kozlarını paylaşacak.

Euroleague'de heyecan dorukta! Final maçına yükselen takımlar belli oldu. Final-Four'da oynanan iki maç sonucunda Olympiakos ve Real Madrid finale adını yazdırdı.

Günün ilk maçında Olympiakos, uzun süre geride kaldığı maçta As Monaco'yu 76-62 mağlup ederek finale yükseldi. İkinci finalist ise Barcelona ile Real Madrid arasında oynanan El Clasico'da belli oldu. Real Madrid, 78-66'lık skorla kazanarak final biletini aldı.

Karşılaşmaya Tavares'i pota altında etkili kullanarak başlayan Real Madrid, ilk 4 dakikayı 10-3 önde geçti. Ancak Barcelona, Kalinic'in üç sayılık isabetleriyle dengeyi buldu ve Abrines'in üç sayılık isabetiyle farkı 4'e çıkardı. İlk periyot 18-18 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci periyotta Barcelona, savunmada etkili bir oyun sergileyerek skoru 27-22'ye getirdi. Madrid ekibi, periyodun bitimine 3 saniye kala Llull'den bulduğu üç sayılık isabetle farkı 6'ya indirdi ve ilk yarıyı Barcelona 42-36 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Hezonja'nın üç sayılık isabetiyle başlayan Real Madrid, Abrines ve Laprovittola'nın sayılarına engel olamayınca periyodun son 7 dakikasına 8 farklı geride girdi. Ancak Madrid ekibi, pota altında Tavares'i etkili kullanarak farkı eritmeyi başardı ve son periyoda 58-55 önde girdi.

Son periyotta iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Ancak Rodriguez'in hücumda devreye girmesiyle oyunun kontrolünü eline alan Real Madrid, son 3 dakikaya 69-61 önde girdi ve parkeden 78-66 galip ayrılarak finale yükseldi.

Turkish Airlines Euroleague'de Olympiacos ile Real Madrid arasındaki final karşılaşması, 21 Mayıs Pazar günü oynanacak. Bu karşılaşmanın öncesinde ise Monaco ile Barcelona, 3'üncülük mücadelesi verecek. Heyecanlı maçların ardından finalde hangi takımın şampiyon olacağı merakla bekleniyor.