EURO 2024 elemelerinin kura çekimi bugün Frankfurt'ta gerçekleştirilecek

Türkiye'nin dördüncü torbadan katılacağı kura çekimi TSİ 13.00'te başlayacak. 10 grupta ilk ikiye giren ekipler Almanya'daki şampiyona için bileti kazanacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grup kura çekimi bugün yapılacak. Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Euro 2024, heyecanla bekleniyor. Türkiye, 53 ülkenin 6 torbaya bölündüğü kura çekimine 4. torbadan katılacak ve nispeten güçlü rakiplerle mücadele edecek.

Kura çekimi, Frankfurt'taki Festhalle Fuar Merkezi'nde TSİ 13.00'te başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Toplam 10 grupta oynanacak maçlar yedisi beşli, üçü altılı olacak. Her grupta ilk iki sırayı alan toplam 20 ekip, ev sahibi Almanya ile birlikte şampiyonaya direkt olarak katılacak. Kalan 3 takım ise Uluslar Ligi play-off'ları sonrasında belli olacak.

Milli Takım, Uluslar C Ligi'nde grup lideri olarak elemelerde ilk 2'ye giremese bile kesin olarak play-off oynama hakkını elde etti. Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya elemelere katılamayacak.

Eleme maçları, 23-25 Mart 2023 tarihlerinde başlayacak ve 19-21 Kasım 2023'te sona erecek. Almanya'nın ev sahipliğindeki şampiyona ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin Euro 2024 yolculuğu için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milli Takım, güçlü rakipleri karşısında mücadele ederek, şampiyonada yer almak için elinden geleni yapacak. Futbolseverler ise kura çekimini heyecanla bekliyor.