eSüper Lig'in isim sponsoru ve resmi yayıncısı belli oldu

Türk Telekom, dijital dönüşümdeki öncü rolü ile eFutbol ekosistemine ve Türk futbolunun gelişimine destek veriyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türk...

Türk Telekom, spor ve sporculara verdiği destekle Türkiye'de önemli bir rol oynamaktadır. Şirket, dijital dönüşümdeki öncü rolü ve değer üreten anlayışı ile eFutbol’un geleceğine de yatırım yapmaktadır. Türk Telekom, dijital deneyimin önemli bir parçası hâline gelen oyun ekosistemine desteğinin bir adımı olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ile önemli bir iş birliğine imza atmıştır.

Anlaşma kapsamında Türk Telekom, Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği ve Spor Toto Süper Lig takımlarının yer aldığı eSüper Lig’in 2 sezon boyunca isim sponsoru ve resmi yayıncısı olmuştur. Türk Telekom eSüper Lig’deki maçlar, birçok yeniliği izleyicilerle tanıştıran Türk Telekom’un TV platformu üzerinden eFutbolseverler ile buluşacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, dijitalleşme ve teknolojik gelişmeleri Türk futbolunun yararına kullanmak için hareket ettiklerini belirterek, “Yönetim Kurulu olarak bu alanlarda önemli adımlar attık ve birçok projeyi uygulamaya koyduk. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi olarak özellikle dijital alandaki yenilikler ve gelişmeler bizi de çok yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda çağımızın en çok ve en hızlı gelişme gösteren spor dalı olan eFutbol’u federasyon olarak çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

eFutbol, dünyada her geçen gün sayısı artan milyonlarca oyuncu ve izleyici kitlesine ulaşan bir spor dalı haline gelmiştir. Büyükekşi, “eFutbol aynı zamanda ekonomik olarak da büyük bir hacme sahip. Verilere baktığımızda 2022 yılında dünyada 1,1 milyar PC oyuncusu ve 611 milyon konsol oyuncusu bulunuyor. Yine aynı yıl verileri baz alındığında dünyada PC ve konsol pazar büyüklüğü 92,3 milyar dolar. Bu pazar harcamalarının 38,2 milyar doları PC oyuncuları harcamalarını yansıtırken, konsollarda 51,8 milyar dolarlık bir harcama mevcut. Ülkemizin de yer aldığı Avrupa pazarı 24,3 milyar dolar ile dünya oyun piyasasının yüzde 26’sını oluşturuyor. Ülkemizde ise 2022 itibarıyla oyuncu sayısı 42 milyonun üzerine çıkmış durumda. Toplam oyuncu hasılatı ise mobil, PC ve konsol olmak üzere 1,2 milyar dolar civarında” diye konuştu.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Süper Lig kulüplerinin eFutbol takımlarından oluşan eSüper Lig’i kuran Türkiye Futbol Federasyonu, bu alanda da başarılar elde etmektedir. eSüper Lig'in şampiyonu Mayıs ayında belli olacaktır. Türk Telekom, eSüper Lig'in isim sponsoru ve yayıncısı olarak büyük bir destek vermektedir.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığımız anlaşma, dünyada hızla gelişen ve ülkemizde de büyük ilgi ile takip edilen Türkiye’deki eFutbol’u ileriye taşımak açısından çok kıymetli. Türk Telekom olarak, teknoloji ve dijital dönüşümdeki bilgi birikimimiz ile değer üreten anlayışımızla eSpor dünyasının beklentilerine ve ihtiyaçlarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirirken, ekosistemi büyütecek ve geliştirecek iş birliklerini hayata geçirmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun dijitalleşme alanındaki atılımı ve Türk Telekom'un desteğiyle eFutbol'un Türkiye'deki geleceği oldukça parlak görünmektedir.