Erdinç Sözer: Bu maçı avantajla bitirmek önemliydi

Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücünü sahasında 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Başakşehir Yardımcı...

Başakşehir Yardımcı Antrenörü Erdinç Sözer, takımının MKE Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetin önemine değindi. Ancak turun henüz geçilmediğini belirten Sözer, finali kazanarak Avrupa'ya açılan bir yol olduğunu söyledi. İki takımın da maça çok istekli başladığını ifade eden Sözer, maçın kontrolünün kendilerinde olduğunu fakat Ahmed'in hatası sonucu kırmızı kart gördüklerini belirtti. İkinci yarıda baskılı oynayan rakiplerine karşı mücadele ettiklerini ve oyuna aldıkları oyuncularla pozisyon yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Sözer, güzel bir golle maçı kazandıklarını söyledi.

Stefano Okaka'nın durumuyla ilgili soruya cevap veren Sözer, Okaka'nın bir haftadır takımla çalıştığını ve gelecek maçlar için bir opsiyon sunduğunu ifade etti.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise rakibin 10 kişi kalmasının oyun tarzlarını etkilediğini belirtti. Maçın 11'e 11 devam etmesi durumunda daha iyi bir sonuç alabileceklerini ifade eden Kafkas, aldıkları sonucun tatmin etmediğini söyledi. Oyunun ikinci yarısında yaptıkları değişikliklerin bekledikleri etkiyi yaratmadığını dile getiren Kafkas, set oyununu bir türlü çözemediklerini söyledi. Kendi tarzlarına uygun olmayan bir oyun tarzıyla karşılaştıklarını belirten Kafkas, taraftarlarının desteğiyle turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Uzatma dakikalarında yedikleri golde bireysel hatalar yaptıklarını aktaran Kafkas, geçiş oyununu yediklerini ve tedbirlerini almak zorunda olduklarını dile getirdi. Başakşehir karşısında aldıkları mağlubiyetin ritimlerini düşürmeyeceğini belirten Kafkas, zaman zaman düşüşlerin olabileceğini ancak buna izin vermeyeceğini söyledi.

Sonuç olarak, Başakşehir'in MKE Ankaragücü karşısında aldığı galibiyet önemli olsa da turun henüz geçilmediği unutulmamalıdır. Her iki takım da mücadeleci bir oyun sergilemiştir ve gelecek maçlar için heyecanlandırmıştır. Taraftarlar da takımlarına destek olmaya devam etmelidir.