Emre Belözoğlu: Gerçekçi olmak lazım kupa birinci hedefimiz

Medipol Başakşehr Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 1-1 berabere biten Ümraniyespor maçının ardından, Ligde de kazanmak için oynayacağız. Hedefsiz takım benim...

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi ve maç 1-1 berabere sonuçlandı. Maçın ardından teknik direktör Emre Belözoğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu, toplantıya Şırnak'ta şehit olan askerler ile ilgili konuşarak başladı. "Dün 5 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Umarım terör belasından ülkemiz bir gün kurtulur. Mehmetçiğimizin iyi haberlerini almak en büyük ümidimiz." dedi.

Takımının sezon sonu itibarıyla yorgun olduğunu söyleyen Belözoğlu, "Rakip, 11'inde topa sahip olmak isteyen ve geçişi kullanabilecek oyuncuları tercih etmişti. Biz de onları merkeze oynatıp baskılarla gol bulabileceğimiz pozisyonları üreteceğimizi biliyorduk. Ne yazık ki bireysel hata ile kırmızı kart geldi. Son 12 maçta 5. kırmızı oldu. 3 tanesi direkt olmak üzere. Takım fizik ve mental olarak yorgun olduğunu gösteriyor. Kolay değil yaklaşık 50 maç oynadılar. 10 kişi kalan oyuncularımızı tebrik ederim. Her türlü mücadeleyi gösterdiler." şeklinde konuştu.

Belözoğlu, öncelikli hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu dile getirerek, "Her maçı kazanmaya oynayacağız. Ligde de kazanmak için oynayacağız. Hedefsiz takım benim çalıştırdığım takım olamaz. Gerçekçi olmak lazım kupa birinci hedefimiz." diye konuştu.

Bir dönem forma giydiği İtalyan ekibi Inter'in finale yükseldiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde favorisinin Inter olduğunu aktaran Belözoğlu, "Bugünkü maça bağlı. Inter'de forma giydim. Onların İstanbul'a gelmesinden mutluyum. Gönlüm finalde Inter'den yana." açıklamasını yaptı.

Belözoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, Medipol Başakşehir'in sezon sonunda yorgunluğunu hissettiği ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak için hedeflerinin olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Belözoğlu'nun Inter'e olan sevgisi de gözler önüne serildi.