Emre Belözoğlu: Galatasarayı çalıştırmam demem

Futbol ve Spor Haberleri - Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Başakşehir Te...

Emre Belözoğlu, Başakşehir'in teknik direktörü olarak takımının Galatasaray'a karşı oynadığı maç sonrası açıklamalarda bulundu. Maçın ardından Galatasaray'ı tebrik eden Belözoğlu, ilk 20 dakikada rakibin baskısı altında kaldıklarını söyledi. Ön bölgede oynayan oyuncularının bekleyerek oynaması sonucu Galatasaray'ın oyunu istediği gibi yönettiğini belirten Belözoğlu, 55-60 dakikalarda ofansif hamleler yapsalar da verim alamadıklarını ifade etti.

Başakşehir'in bu sezon kolay bir sezon geçirmediğini vurgulayan Belözoğlu, kulübün düşme hattında olduğu dönemde takımın başına geçtiğini hatırlattı. Geçen sezon 60 puan topladıklarını ve Avrupa'da son 16'ya kaldıklarını söyleyen Belözoğlu, mevcut oyuncu kadrosuna göre iyi işler yaptıklarını ve Türkiye Kupası'nda final oynama şanslarının çok net olduğunu dile getirdi.

Ligin 5. sırasında yer aldıklarını hatırlatan Belözoğlu, birkaç mağlubiyet sonrası herkesin başarısızlık beklentisi içine girdiğini söyledi. Ancak kendilerinin başarısız olmadığını ve hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Galatasaray'ı çalıştırmak isteyip istemediği sorusuna ise Belözoğlu, "Ben Fenerbahçeli Emre'yim. Taraftar beni sahiplendi. Futbola katkı yapmaya teknik adam olarak devam etmek istiyorum" şeklinde cevap verdi. Galatasaray'ı çalıştırmama ya da başka takımları çalıştırmama gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Belözoğlu, Fenerbahçeli olduğunu ve hayatının kendisine büyük cümleler kurmamayı öğrettiğini söyledi.

Başakşehir'in hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu vurgulayan Belözoğlu, bu sezonu en iyi şekilde tamamlayarak kulübün genlerinde yer alan Avrupa'ya katılma hedeflerini gerçekleştirmek istediklerini belirtti.