Dursun Özbek: Düdük asılsa ne olacak Ali Palabıyık'lar biter mi?

Dursun Özbek, Alanyaspor karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık'ın maç içerisinde verdiği kararlarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugün yaşanan olaylar, Türk futbolundaki adaletsizliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, maç sonrası yaptığı açıklamada, hakem Ali Palabıyık'ın verdiği kararların Galatasaray'a karşı haksız olduğunu belirtti.

Özbek, "Bugün yaşananların kendilerinin beklemediği bir şey olmadığını söyleyen Özbek, şöyle konuştu:nBugün, hepiniz seyrettiniz. Bu beklemediğimiz bir şey değildi. Böyle bir hakem tavrını bekliyorduk. Çünkü iki haftadan beri, Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık" dedi.

Galatasaray Başkanı, Türk futbolundaki adaletsizliğin sadece kendileri için değil, tüm kulüpler için büyük bir sorun olduğunu ifade etti. Adaletin eksikliğinin Türk futboluna zarar verdiğini belirten Özbek, "Ligin 3'te birini oynadık, 3'te 2'si duruyor. Bir daha seyredin ve bakın. Bir takımın hakkını yemek, sizi rahatsız etmiyor mu?" diye sordu.

Özbek, hakem Ali Palabıyık'ın Galatasaray'a karşı haksız kararlar verdiğini söyleyerek, "Ali Palabıyık sahneye çıkıyor. Nasıl bir hakem olduğuyla ilgili detaya girmeye gerek yok. Herkes açıp bakarsa görür. Görevini tam yapmadı Ali Palabıyık. 3-5 tane kırmızı kart gösterip, Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi lazımdı" dedi.

Galatasaray Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) görevinin adaleti sağlamak olduğunu belirterek, "Değerli TFF, değerli MHK, değerli hakemler. Galatasaray'ın önünü iki kırmızı kartla falan kesemezsiniz. Daha önce TFF'ye yaptığımız ziyaretlerde Sayın Büyükekşi'ye her şeyi gösterdik, her pozisyonda bize hak verdi. Peki sayın başkan, bunlar haklıysa, Galatasaray'a yapılanın önünü nasıl almamız lazım dedim. Kendisinin de bununla mücadele ettiğini, bir kısmının önünü kestiğini ama bir kısmının da içeride olduğunu kendisi ifade etti. Sayın Büyükekşi'ye bunu hatırlatıyorum. Lütfen sözlerinizin arkasında durun. Bunun temizlenmesi için gerekeni yapın" dedi.

Özbek, Türk futbolunda adaletin sağlanması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, "Beni tanıyan herkes bilir. Kişisel, şahsi menfaatlerime uymayan konularda konuşma yapmam. Artık, bıçak kemiğe dayandı, buradan öteye köy yok. Sözünüzün arkasında durun. Söyleminizin arkasında durun" dedi.

Galatasaray Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun VAR Tanıtım Toplantısı'na katılmayacağını açıkladı ve "Çünkü sizin VAR'ınıza inanmıyorum. Daha önceki başkanlığım döneminde VAR'ın çok büyük katkıları olacağını düşünerek destek verdim. Ama geldiğimiz noktada VAR ancak Galatasaray'ın golünü iptal etmek için var" dedi.

Sonuç olarak, Türk futbolunda adaletsizliğin son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiği aşikardır. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yaptığı açıklamalar da bu konuda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Umarız ki Türk futbolu adaletli bir şekilde yönetilir ve bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.