Dünyanın en iyileri Sakarya'da pedal çeviriyor

Sakarya'da düzenlenen BMX Racing World Cup'un ikinci etabı, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirildi. Yoğun yağışa rağmen dünya yıldızı sporcular, şampiyonluk için mücadele etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ev sahipliği yaptığı BMX Racing World Cup yarışında, 4 farklı kategoride toplam 232 sporcu mücadele etti. Yarışlar, dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonalarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

23 yaş altı erkekler, 23 yaş altı kadınlar, elit erkekler ve elit kadınlar olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlar, eleme usulü ile yapıldı. Yağışlı hava sebebiyle zeminin kayganlaşması, sporcuların zorlu bir etapla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Ancak sporcular, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde bisikletlerinin kontrolünü kaybetmeden, şampiyonluk için pedal çevirdi.

Yarış sonunda Büyükşehir Belediyesi, 40 adet bisikleti çekilişle dağıtacak. Ayrıca Bisiklet Vadisi'ndeki yarıştan sonra coşku, Cengiz Kurtoğlu konseriyle zirveye tırmanacak.

Dünya Kupası'nın ilk 2 etabı Sakarya'da gerçekleştirildi. 3 ve 4. etapları ise Hollanda'da yapılacak. Dünya kupası serileri 13-14 Ekim tarihlerinde Arjantin'de sona erecek ve şampiyon orada belli olacak.

Sakarya'nın ev sahipliği yaptığı BMX Racing World Cup, bisiklet tutkunları için unutulmaz bir deneyim oldu. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilen yarışlar, dünya yıldızlarının performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Bisiklet tutkunları, önümüzdeki hafta Sakarya'da yapılacak BMX EuropaCup'a da katılabilirler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet sporunu desteklemeye devam ediyor.