Derya Ceren Çağlayan kürsüde de bileğini büktürmedi

Antalya'daki organizasyonda ikinci ve üçüncü olan Kazak bilek güreşçileri dev bir bayrakla Derya'nın kürsüsünü kapattı. Sporcumuz bunun üzerine Türk...

Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türk sporcu Derya Ceren Çağlayan'ın azmi ve kararlılığı damga vurdu. 50 kilo 21 yaş altı kategorisinde sol kol dünya şampiyonu olan Çağlayan, maçlarda Kazakistanlı rakipleri Diana Assanova ve Dana Tyukova'yı mağlup etti ve madalya seremonisinde bayrak tartışması yaşandı.

Normalde her sporcunun ayrı ayrı ülke bayrağı açması gereken seremonide, Kazakistanlı sporcular büyük bir bayrağı karşılıklı tutarak açtılar. Ancak Derya Ceren Çağlayan, elindeki Türk bayrağını Kazak bayrağının önüne uzatarak ülkesini en üstte göstermek istedi. Bu hamle sonucunda sporcular arasında küçük bir çekişme yaşandı ve Kazakistanlı sporcular, Derya Ceren'in kararlılığı karşısında sonunda pes ederek kendi bayraklarını arkada açtılar.

Yaşananları anlık bir gelişme olarak değerlendiren Derya Ceren, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Kimseye bir saygısızlık yapmak istemedim, sadece bayrağımı en üstte göstermek, ülkemi gururlandırmak istedim. Seremoni sonrası barıştık, olay sonrası antrenörleri de bizim yetkililerle gayet ılımlı ve dostane diyaloglar yaşamışlar" dedi.

Tesadüfen bilek güreşine başladığını belirten Çağlayan, üniversitede atletizm branşıyla ilgilendiğini ancak öğretmeni Kemal Kuşlar sayesinde bilek güreşine yönlendirildiğini söyledi. Sınıfta kızlarla bilek güreşi yaparken öğretmeninin kendisini keşfettiğini belirten Çağlayan, eşinin de bilek güreşi sporu yaptığı için bu spora ilgi duyduğunu ifade etti.

Çağlayan ayrıca, "İlginç tepkiler alıyorum. Özellikle erkekler 'Şampiyon olsan da ben seni yenerim' diyorlar ama yanılıyorlar. Ben 50 kilo, 1.67 boyundayım ama henüz beni yenen erkek çıkmadı. Tabii bu sporu ciddi yapan yüksek kilolu erkek yenebilir ancak bu daha yaşanmadı" diye konuştu.

Derya Ceren Çağlayan'ın azmi ve kararlılığı, Türk sporunun geleceği için umut verici bir örnek oluşturuyor. Kendisi gibi genç sporcuların da bu örnek alarak başarıya ulaşmaları dileğiyle.