Damien Comolli'nin takımı Toulouse, Fransa Kupası'nda tarih yazdı! 66 yıl sonra ilk kez...

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli'nin başkanlığını yaptığı Toulouse, finalde Nantes'ı 5-1 yendi ve Fransa Kupası'nda 66 yıl sonra zafere...

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli'nin başkanlık yaptığı Toulouse, Fransa Kupası'nı kazandı. Finalde Nantes ile karşılaşan Toulouse, Stade de France'ta oynanan maçta rakibine 5-1'lik skorla üstünlük sağladı.

Maçın ilk yarısında Logan Costa'nın 4. dakikada attığı golle öne geçen Toulouse, 10. dakikada yine Costa'nın golüyle farkı ikiye çıkardı. Thijs Dallinga'nın 23. dakikada ve 31. dakikada kaydettiği gollerle Toulouse, ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı.

Geçen sezon Fransa Kupası'nı kazanan Nantes, 75. dakikada Ludovic Blas'ın penaltıdan attığı golle farkı 3'e indirdi. Ancak Toulouse, 79. dakikada Zakaria Aboukhlal'ın attığı golle skoru 5-1'e getirerek kupayı müzesine götürdü.

Damien Comolli'nin takımı Toulouse, tarihinde ikinci kez Fransa Kupası'nı kazanarak büyük bir başarı elde etti. Futbolseverler, Toulouse'un bu zaferini uzun süre konuşacak gibi görünüyor.