Çukurova'nın ABD'li yıldızı January, takıma dahil oldu

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nin 'EuroLeague şampiyonu' unvanlı oyun kurucusu Briann January takıma katıldı.

ÇBK, evinde oynayacağı BOTAŞ maçı için hazırlıklarını sürdürüyor. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında gerçekleşecek olan maç öncesinde, takım tesislerinde antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar.

Başantrenör Emre Vatansever yönetiminde yapılan antrenmanda, basketbolcular şut çalışmaları yaparak ısınmalarını gerçekleştirdiler. Ardından esneme hareketleri ve taktik çalışmaları ile devam eden antrenmanda, Çukurova'nın yeni transferi Briann January de takım arkadaşları ile birlikte yer aldı.

ABD milli takımının oyun kurucularından olan ve EuroLeague şampiyonu apoletli Briann January, takım arkadaşları ve teknik ekip ile tanıştıktan sonra kondisyonerler gözetiminde kuvvet çalışmaları gerçekleştirdi.

Çukurova forması giymenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren January, hedefleri olan bir kulüpte bulunmanın kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Takım olarak iyi bir hava yakalayıp 4 kupanın tamamını kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

WNBA şampiyonluğu yaşayan ve WNBA All-Star'a seçilen January, 2021-2022 sezonunu Macaristan temsilcisi Sopron Basket'te geçirdi ve takımıyla birlikte EuroLeague şampiyonluğunu kazandı. Turnuva boyunca 406 dakika parkede kalan yıldız oyuncu, 134 sayı üretip 54 asist yaptı.

ÇBK, BOTAŞ maçında taraftarlarının desteğiyle sahada olacak ve galibiyet için mücadele edecek.