ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, final serisi için iddialı

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde finale çıkan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nde başantrenör Roberto Iniguez, final serisi...

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), EuroLeague Kadınlar’da sezonu 2’nci tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Mersin Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle lige geri dönen ÇBK, finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Başantrenör Roberto Iniguez, takım kaptanı Esra Ural Topuz ve genel menajer Ender Ünlü ile birlikte kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Iniguez, Avrupa’da elde edilen 2’nciliğin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Fenerbahçe Alagöz Holding’e karşı kaybettikleri final maçını unuttuklarını ve ligdeki play-off final serisine odaklandıklarını ifade eden Iniguez, İtalyan ekibin bronz madalya kazanarak ülkesine kahraman olarak döndüğünü hatırlattı. 20 yıldan beri bu ligde mücadele eden İtalyan ekibin aksine, ÇBK’nin 2’nci senesinde final oynadığını vurgulayan Iniguez, gerçek kahramanın kendileri olması gerektiğini dile getirdi. Finaldeki kaybetme şekillerinin motivasyonlarını düşürmüş olabileceğini ancak yaptıkları işin oldukça önemli olduğunu belirten Iniguez, play-off etabında arka arkaya maç oynayacaklarını ve rakipleriyle her maç mücadele edeceklerini söyledi.

Takım kaptanı Esra Ural Topuz da play-off final serisine hazır olduklarını ifade ederek taraftarları maça davet etti. En iyi şekilde savaşacaklarını ve taraftarların desteğiyle daha güçlü ve iyi olacaklarını dile getiren Topuz, taraftarların kendilerini yalnız bırakmamasını istedi. Genel menajer Ender Ünlü de play-off serisinde iddialı olduklarını belirtti.

ÇBK’nin EuroLeague Kadınlar’da elde ettiği başarı, Türk basketbolu için büyük bir gurur kaynağı oldu. Finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan ÇBK, taraftarlarının desteğiyle kupayı kazanmak için mücadele edecek.