Caulker'dan olay açıklamalar! Fenerbahçe, Galatasaray, Pereira, Sergen Yalçın, Pirlo... - Spor Haberleri

Futbol ve Spor Haberleri - Alanyaspor'da yaptığı büyük çıkışın ardından Fenerbahçe'ye transfer olan ancak hiçbir resmi maçta forma giymeden Sarı Lacivertli e...

Steven Caulker'ın Türkiye Kariyeri: Fenerbahçe, Gaziantep FK ve Karagümrük

İngiliz stoper Steven Caulker, kulüpsüz geçirdiği dönem sonrası Ocak 2019'da Alanyaspor'a imza attı. Burada yakaladığı büyük çıkış sonrası Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın takibine girdi. Temmuz 2021'de ise büyük umutlarla Fenerbahçe'ye imza atan Caulker, dönemin teknik direktörü Vitor Pereira'nın duvarına tosladı. Pereira, kendisi göreve gelmeden transfer edilen tecrübeli stoperi kadroda düşünmeyerek, sistemine uymayan Caulker'a hiç şans tanımadı.

2+1 yıllık sözleşme imzaladığı Fenerbahçe'ye transfer olduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Caulker, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Çok mutluyum. İlk olarak Alanyaspor'a teşekkür etmek istiyorum. Alanyaspor bana güvendi ve şans verdi. Bu yüzden Alanyaspor her zaman kalbimde olacak. Ama şimdi Fenerbahçe'deyim, çok heyecanlıyım ve çok mutluyum" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamalarını Türkçe yapan Caulker, akıcı bir şekilde konuşabilmesiyle ilgili, "Türkçe benim için çok zor. Çok ders çalıştım, çünkü iki sene önce Türkiye'ye geldim. Türkiye'de kalmak istediğime karar verdim ve büyük takıma gitmek istiyordum, Fenerbahçe'de oynamak istiyorum. Bu yüzden Türkçe öğrendim. Zordu ama anlıyorum ve biraz konuşabiliyorum" demişti.

Ancak Pereira'nın istemediği İngiliz stoper, Gaziantep FK'ya kiralandı. Bu gidiş Fenerbahçe'nin kasasına zarar olarak yansıdı. Caulker'a yıllık 1 milyon 250 bin Euro'ya imza attıran Fenerbahçe, 2 ay idmanlara çıkan 29 yaşındaki futbolcuya 200 bin Euro ödeme yaptı. Gaziantep, Caulker'ın ücretinin 800 bin Euro'sunu ödemeyi kabul ederken, geri kalan 250 bin Euro'yu Fenerbahçe verdi. Böylelikle 1 dakika dahi süre alamayan oyuncu için kasadan 450 bin Euro çıkmış oldu.

Ayrılık sonrası Vitor Pereira, "Steven Caulker iyi bir oyuncu, iyi bir karakter. Ancak benim sistemime uymuyordu" açıklamasını yaptı.

Kiralık gittiği Gaziantep FK'da 27 resmi maça çıkan ve 2 gol, 1 asistle oynayan Caulker, sezonun tamamlanmasıyla Fenerbahçe'ye döndü. Jorge Jesus'un kadro planmasında yer almayan İngiliz stoper, karşılıklı anlaşmayla Sarı Lacivertli ekipteki sözleşmesini feshetti.

Fenerbahçe'de resmi maçlarda görev yapamadan takımdan ayrılan tecrübeli oyuncunun yeni durağı Fatih Karagümrük oldu. 2 yıllık anlaşma sağladığı Gümrük'te yarım sezon kalan İngiliz stoper, Ocak 2023'te ülkesine döndü ve Wigan'la anlaştı.

Futbol kariyerini Wigan'da sürdüren Caulker, İngiltere'deki Under The Cosh kanalında yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Galatasaray, Sergen Yalçın, Andrea Pirlo ve Kim-Min Jae ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

"Türkiye'de en çok Galatasaray'a transfer olmak istediğini açıklayan Caulker, "Türkiye'de en çok gitmek istediğim takım Galatasaray'dı. Ancak onlar hariç bütün büyükler beni istiyordu. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu ama ben Fenerbahçe'ye gitmek istedim çünkü Fenerbahçe, Galatasaray'dan sonra Türkiye'nin en büyük kulübüydü" dedi.

Caulker ayrıca Vitor Pereira'yı topa tutarak, "Tanıştığımızda tokalaşırken yüzüme bile bakmamıştı" ifadelerini kullandı. İngiliz oyuncu ayrıca alkol ve kumar sorunu yüzünden kapasitesinin %50 ya da 60'ı kadar oynayabildiğini söylerken bu illetlerden nasıl kurtulduğunu da açıkladı.

Steven Caulker'ın kulüp kariyerinde Alanyaspor, Fenerbahçe, Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük'ün yanı sıra Liverpool, Southampton, Swansea City, Tottenham Hotspur, Bristol City, Cardiff City, Yeovil Town ve Queens Park Rangers'ta forma giydi. Şu sıralar Wigan'da oynayan 31 yaşındaki stoper, bir dönem İngiltere Milli Takımına kadar yükseldi.