Casillas, eşcinsel olduğunu yazan tweeti hacklendiğini söyleyerek sildi

Real Madrid'in ve İspanya milli takımının eski kalecisi Iker Casillas, 'Umarım bana saygı duyrsınız: Ben eşcinselim' dediği tweetini hacklendiğini belirterek sildi.

Eski Real Madrid ve İspanya Milli Takımı kalecisi Iker Casillas, bir tweetinde "Ben eşcinselim" ifadesini kullandıktan sonra hesabının hacklendiğini belirterek tweetini sildi. İspanyolca attığı tweet yaklaşık bir saat boyunca platformda kalan Casillas, daha sonra hesabının hacklendiğini açıkladı ve LGBT topluluğundan ve takipçilerinden özür diledi.

Casillas'ın eski takım arkadaşı Carles Puyol, tweeti silmeden önce Casillas'a yanıt vererek bir fotoğrafını paylaştı ve "Bizim hikayemizi anlatmanın zamanı" dedi. Ancak Avustralya'daki futbol takımı Adelaide United'da oynayan Josh Cavallo, Casillas ve Puyol'un bu konuyla dalga geçtiğini dile getirerek tepki gösterdi.

Cavallo, LGBTQ+ bireylerin zorlu bir yoldan geçtiklerini vurgulayarak eşcinsel olduğunu açıklayan futbolcular ile dalga geçmenin saygısızlık olduğunu belirtti. Futbolda çok az erkek oyuncu açıkça eşcinsel olduğunu açıklayabiliyor. Bu yılın başında İngiltere erkek liglerinde 30 yıl sonra eşcinsel olduğunu açıklayan ve hala forma giyen ilk futbolcu olan 17 yaşındaki Jake Daniels, Blackpool'da oynuyordu.

Casillas, 2020 yılında emekli oldu ve eşi Sara Carbonero'dan mart ayında boşandı. Eşcinsellik konusu futbol dünyasında hala tabu olarak görülse de, bu konuda açıkça konuşan sporcuların sayısı artıyor. Herkesin özgürce sevdiği kişiyle birlikte olabilmesi için toplumda daha fazla duyarlılık ve anlayışın oluşması gerekiyor.