Bursa Yenişehir'de çocuklara en güzel 'bayram' hediyesi

Bursa'nın Yenişehir ilçesi gençlerin ve çocukların talebi üzerine kapalı yarı olimpik yüzme havuzu kazandı. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın öncülüğünde gerçekleştirilen proje için yaklaşık 24 milyon TL bütçe ayrıldı.

Gençlerin ve çocukların talebi doğrultusunda yapılan bu yatırım, Yenişehir ilçesindeki tüm yatırım ve hizmetlerin ilkelerini MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin belirlediği Üretken Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirildi. Yerel yönetim olarak yeterli yeşil, spor ve sosyal donatı alanlarının sağlandığı, yoksulların ve dezavantajlı kesimlerin gözetildiği, yaşanabilir bir Yenişehir hedefiyle hareket edildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçesinde düzenli olarak buluştuğu öğrencilerin uzun zamandır kendisinden modern bir yüzme havuzu talep ettiğini belirtti. Bu talebi karşılamak için geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Bakanımız Kasapoğlu bu talebi kısa sürede sonuçlandırdı ve projesi çizilen yatırım için kaynak ayrıldı. Ve bugün bizlere de Yenigün Mahallemizde temelini atmak nasip oldu.

Yaklaşık 24 milyon TL'ye mal olacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, evlatlarımızın hizmetine bu yılın Eylül ayında sunulacak. Çocuklar ve gençlerimizin ücretsiz olarak faydalanacağı 955 metrekare taban alanlı tesisimizde 50 kişilik tribün, 25x13 havuz, idari bina ve giyinme odaları yer alacak.

Bu yatırımın temeline ilk harcı, ilçedeki evlatlarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak atıyoruz. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Yenişehir ilçesi, gençlerin ve çocukların sağlıklı bir şekilde spor yapmalarına olanak sağlayacak modern bir tesis kazandı. Bu yatırım, ilçenin geleceği için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.