Burak Yılmaz futbolu bıraktığını açıkladı! Sırada ne var?

Fortuna Sittard'dan ayrılan eski milli futbolcu Burak Yılmaz, düzenlediği basın toplantısıyla futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Burak Yılmaz, 22 yıllık kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Antalyaspor altyapısında başlayan ve 4 büyük takımda forma giyen Burak Yılmaz, son olarak Fortuna Sittard'da forma giyiyordu. Burak Yılmaz'ın futbolu bıraktığına dair açıklamaları futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Burak Yılmaz, futbol hayatına Antalyaspor altyapısında başladığını belirterek, "22 senelik kariyerimde hepinizle mesaimiz oldu. Buraya gelen gazetecilerin hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcusu olan Lionel Messi'nin statta alkışlarla veda ettiğini hatırlatan Burak Yılmaz, "Ben de öyle olsun isterdim ama olmadı. İnternetten yapmak istemedim. Bugün hepinizin gözüne bakarak futbolu bıraktığımı söylemek istedim. Çok mutluyum, gururluyum. Allah'ıma şükrediyorum ki bana bu kariyeri nasip etti" diye konuştu.

Kariyerinde 4 büyük takımda forma giydiğini belirten Burak Yılmaz, "Hepsinin gönlümde yeri vardır. Hepsine teşekkür ediyorum. Galatasaray'da yaşadıklarım benim için çok ayrı. Fenerbahçe benim içimde uktedir. Yeniden forma şansı bulmak isterdim. Çok da yakındım ama olmadı. Bir tane gol at be kardeşim... Fenerbahçe'de çektiğim acı, benim buralara gelmemi sağladı" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, teknik direktörlük konusunda da açıklamalarda bulundu. "22 senelik tecrübem var ama mutlaka bilmediğim şeyler vardır. Yardımcı hocalıkla başlamak, bir takımı almak... Hep konuşuyoruz proje... Bir proje olursa ben orada olurum. Proje yoksa yokum. Bir proje olur ve bana güvenilirse orada olurum. Proje olur ve başkası olursa ona da sonuna kadar destek olurum. Kesinlikle sahada olmak istiyorum. Doğru, düzgün proje olması çok önemli" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın kariyeri boyunca 632 maçta forma giydiği ve toplamda 298 gol attığı biliniyor. Türk futboluna önemli katkılarda bulunan Burak Yılmaz'ın futbolu bırakması, futbolseverler tarafından üzüntüyle karşılandı.