Beşiktaş'tan Meksikalı golcü Raul Jimenez'e yakın takip!

Portekiz basını, Beşiktaş'ın Meksikyalı yıldıza talip olduğunu duyurdu.

Beşiktaş, Meksikalı futbolcu Raul Jimenez'i kadrosuna katmak için harekete geçti. Portekiz basınında yer alan haberlere göre, 32 yaşındaki santrfor Beşiktaş'ın yanı sıra Amerikan MLS takımlarının da ilgisini çekiyor.

Bu sezon teknik direktör Julen Lopetegui ile yaşadığı anlaşmazlık ve sakatlıklar nedeniyle sadece 18 maçta forma giyebilen Jimenez, 3 gol kaydetti. Ancak kariyeri boyunca gösterdiği performansla dikkat çeken tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın hücum hattına önemli bir katkı sağlayabilir.

2014 yılında Meksika'nın America takımından Atletico Madrid'e 10.5 milyon Euro'ya transfer olan Jimenez, bir yıl sonra 22 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu. Portekiz ekibinde üç sezon boyunca forma giydikten sonra Wolverhampton'a 38 milyon Euro'ya transfer olan Jimenez, İngiliz ekibiyle 164 resmi maçta 57 gol atarken, 27 asist yaptı.

Ayrıca Meksika Milli Takımı'nın da vazgeçilmez isimlerinden biri olan Jimenez, 101 kez milli formayı giyerek 29 gol kaydetti.

Beşiktaş yönetimi, Raul Jimenez'i kadrosuna katmak için girişimlerine devam ediyor. Transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.