Beşiktaş'ta transfer piyangosu! Arap Yarımadası'ndan ilgi büyük... Yağmur gibi teklif var

Beşiktaş'ta yeni sezonun planlaması yapılırken teknik direktör Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği yıldız oyuncu için tekliflerin ardı arkası kesilmiyor....

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi verirken, yeni sezonun transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Ancak kulüpte yaşanan bazı sıcak gelişmeler, taraftarları endişelendiriyor.

Sezon başında Alanyaspor'dan kiralanan Tayfur Bingöl'ün bonservisinin alınması için yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Tecrübeli futbolcu, transferine dair kararını verdi ve gelecek sezon Beşiktaş'ta kalmak istemediğini açıkladı. Tayfur'un bonservisi için sözleşmesinde 1.5 milyon euro değerinde satın alma opsiyonu bulunuyordu.

Tayfur Bingöl'ün eski hocası Francesco Farioli'nin prensipte anlaştığı İngiltere Championship ekibi Sunderland'e gitmek istediği öğrenildi. Farioli'nin Sunderland'le anlaşması iptal olsa dahi Avrupa'da başına geçeceği takıma Tayfur Bingöl'ü transfer edeceği konuşuluyor. Başarılı futbolcunun da bu nedenle sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılmaya sıcak baktığı kaydediliyor.

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Jackson Muleka ise beklentilerin altında kaldı. Hem teknik direktör Valerien Ismael hem de Şenol Güneş'in yönetimindeki takımda beklentileri karşılayamayan Demokratik Kongolu futbolcu, bir türlü beklenen çıkışı yapamadı. Muleka’yla sezon sonunda yollarını ayırmaya hazırlanan Kara Kartal, bu konuda çok zorlanmayacak gibi görünüyor. Ara transfer döneminde özellikle Arap Yarımadası takımlarından birçok teklif alan Muleka'ya, ilginin aynı şekilde devam ettiği kaydediliyor.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, "Muleka'ya yağmur gibi teklif var. 9 numara bölgesinde kendisine yer bulamadığı için kendisini gösteremedi" açıklamasında bulundu. Muleka, Beşiktaş formasıyla 25 lig maçında 4 gol ve 1 asistle oynayarak beklentilerin çok altında kaldı.

Beşiktaş taraftarları, bu gelişmelerin ardından kulübün transfer politikasını sorguluyor ve gelecek sezon için endişe duyuyor. Ancak yönetim, transfer çalışmalarına devam edeceğini ve takımın başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.