Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Tayyip Talha'nın bilinmeyenleri! 'Önce insan sonra futbolcu olsun'

Dönemin Karabükspor alt yapı sorumlularından Levent Açıkgöz, oğlunun futbol aşkına inanan din görevlisi babası Ünal Sanuç'un bu sözlerle Tayyip Talha'yı...

Tayyip Talha Sanuç, son zamanlarda Beşiktaş'ın en dikkat çeken genç oyuncularından biri haline geldi. Kartal'ın defans hattında yer alan Tayyip Talha, sadece 254 dakikada 1 gol yemesine izin verdi. Ayrıca Giresun'da da takımına 3 puan kazandırdı. Peki Tayyip Talha kimdir?

Ünal Sanuç isimli tanınmış din adamının oğlu olan Tayyip Talha, babasının futbola olan inancı sayesinde Karabük alt yapısına yazdırıldı. Babası her zaman "Oğlum futbolcu olmasından çok insan olsun. Hem Karabük hem de ülkemiz bir sporcudan çok vatanına milletine faydalı insan kazansın" diyerek oğlunun sadece futbolcu olmasını değil, aynı zamanda iyi bir insan da olmasını istediğini belirtti.

Karabük alt yapısında başlayan futbol hayatına hızlı bir giriş yapan Tayyip Talha, her yaş grubunda aşama kaydederek futbolcu olacağını hissettirdi. Çalışkan yapısı ve hedefleri doğrultusunda antrenmanlara gelirken defterini kitabını yanında getirir ve sürekli çalışma gösterirdi. Hatta hedefi mühendislik okumak olan Tayyip Talha, kampa gönderilirken teknik adamlara özel hocaların ilgilenmesini istedi.

Milli takım antrenörlerinden Vedat İnceefe tarafından keşfedilen Tayyip Talha, milli takım alt yapısının yetiştirici özelliği sayesinde büyük bir aşama kaydetti. İyi bir hava hakimiyeti olan Tayyip Talha, sağ ve sol stoper pozisyonlarında da oynayabiliyor. Ayrıca gördüğü ve izlediği her şeyi uygulamaya geçiren oyuncu, gelişime açık bir futbolcu olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Adana Demirspor'da yedek oyuncularla çalışan koşan fakat oynatılmayan bir oyuncu olan Tayyip Talha'yı fark etti. Antrenmanlarda müthiş enerjik yapısı ve pes etmeyen yönleriyle dikkat çeken Tayyip Talha, ilk formayı Samet Aybaba'dan aldı.

Milli takımlar alt yapısı olarak hem ülkemizi hem de yurt dışındaki tüm yetenekli futbolcuları tarayan Vedat İnceefe, Tayyip Talha'yı milli takıma seçti. Disiplinli ve her anlatılanı can kulağıyla dinleyen Tayyip Talha, antrenmanlarda etki bırakan bir oyuncu oldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da Tayyip Talha'nın yeteneklerine hayran kalan isimlerden biriydi. Karabük'te kendini gösteren düzgün karakterli ve idmanlarda eksiksiz çalışan önemli bir oyuncu olarak nitelendirdi.

Son olarak İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, Tayyip Talha'nın her takım için gerekli bir oyuncu olduğunu söyledi. Tekniği ve oyun zekasıyla defans hattını güçlendiren Tayyip Talha'nın en büyük özelliği yardımlaşması ve saha içinde nerede sıkıntı varsa koşarak arkadaşlarına destek olması.

Beşiktaş'ın önemli genç yeteneklerinden biri haline gelen Tayyip Talha Sanuç, hem kulübü hem de milli takım için önemli katkılar sağlayacak bir futbolcu olarak göze çarpıyor.