Beşiktaş'ın kasası dolacak! 3 yıldızdan 13 milyon euro...

Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Beşiktaş'ta sezon sonu yolcular belli oldu. 3 futbolcu için talipleri sıraya girerken kasaya girecek bonservis rakamı 13...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniyespor ile cumartesi günü oynanacak maç öncesinde oyuncularına uyarılarda bulundu. Güneş, rakiplerinin ligdeki konumunun kimseyi rehavete sürüklememesi gerektiğini belirtti. Özellikle hazırlık maçında kaybedilen galibiyetin bir ölçüt olmadığını, ancak puan kaybını aklından bile geçirmemeleri gerektiğini söyledi. Galatasaray maçının sonrasında düşünüleceğini ifade eden Güneş, haftayı kayıpsız geçerek derbiye odaklanacaklarını vurguladı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Nevzat Demir Tesisleri'nde devam ediyor. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde dün yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmalarından oluştu. İdman, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından pas çalışmalarına geçildi. Antrenman, taktiksel çift kale maçla tamamlandı. Başkan Ahmet Nur Çebi, takımın önceki günkü antrenmanını yerinde takip etmişti ve dün yapılan çalışmayı da yalnız bırakmadı.

Giresunspor maçında kasığından sakatlanan Cenk Tosun ise sağlığına kavuştu ve cumartesi günü oynanacak olan Ümraniyespor maçında görev alabilecek duruma geldi.

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal'ın sakatlanması sonrasında performansı düşen Valentin Rosier ile İtalya Serie A takımlarından Monza'nın yakından ilgilendiği öğrenildi. Monza ekibinin sezon sonunda Fransız sağ bek için resmi teklif yapacağı bildirildi. Yönetimin Rosier için beklentisi ise 5 milyon Euro.

Beşiktaş'ın sezon sonunda yollarını ayırmayı planladığı Jackson Muleka için Mısır'ın Al-Ahly takımından 2.5 milyon Dolar'lık teklif gelmiş ancak geri çevrilmişti. Kuzey Afrika ekibinin bir kez daha Beşiktaş'ın kapısını çaldığı ve tarafların görüşmelere başladığı ifade edildi. Yönetimin, 4 milyon Euro teklif gelmesi halinde transfere onay vereceği belirtildi.

Faslı yıldız Romain Saiss, sezon sonu için menajeriyle birlikte İngiliz takımlarıyla temas halindeyken Katar kulüplerinin de ilgisiyle karşı karşıya. Oyuncuya Arap yarımadasından 4 milyon Euro seviyesinde maaşlı teklifler geldiği kaydedildi. Saiss'in kararını sezon sonunda vereceği belirtilirken, Beşiktaş'ın da 4 milyon Euro talep ettiği ifade edildi.

İtalya basınından tuttomercatoweb sitesi, Manchester United'ın sezon sonuna kadar Burnley'den kiraladığı Weghorst'un bonservisini almayacağını yazdı. Hollandalı forvetin yaz aylarında yeniden Beşiktaş'a dönebileceği iddia edildi. İngiliz Daily Mail de bu transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Ancak Weghorst'un ayrılığı sonrasında hücum hattını Vincent Aboubakar ile takviye eden Beşiktaş'ın Hollandalı golcü için bir girişiminin olmadığı belirtildi.