Beşiktaş - Galatasaray maçına damga vuran pozisyon! Penaltı var mı? Kartlar doğru mu? Sportmenlik dışı! Hakem kaçırdı... Joao Pedro böyle bir pozisyonda...

Spor Toto Süper Lig 32. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 mağlup etti. Şampiyonluk yarışının...

Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettiği maçta hakem kararları da tartışma konusu oldu. BeIN Sports'un Trio ekibi, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

İlk olarak, Arthur Masuaku'nun Milot Rashica'ya yaptığı müdahalede sarı kart çıkması gerekip gerekmediği konusu ele alındı. Seçim Demirel, kontrolsüz bir hareket olduğunu belirterek sarı kart çıkması gerektiğini söylerken, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, hakemin doğru karar verdiği görüşünde birleşti.

Lucas Torreira'nın Salih Uçan'a yaptığı müdahalede de hakem kararı tartışıldı. Seçim Demirel ve Deniz Çoban, sarı kart verilmesi gerektiğini savunurken, Bülent Yıldırım kontrolsüz bir hamle olduğunu belirterek hakemin doğru karar verdiğini söyledi.

Sergio Oliveira'nın müdahalesinin penaltı olup olmadığı da tartışılan konular arasındaydı. Bülent Yıldırım, pozisyonun bütün açılarıyla yayınlandığını belirterek, eğer ele temas varsa penaltı olabileceğini ancak %100 emin olunamayacağını söyledi. Seçim Demirel ve Deniz Çoban da elle temasın net bir şekilde anlaşılamadığını belirttiler.

Beşiktaş'ın ilk golünden önceki faul tartışması da masaya yatırıldı. Bülent Yıldırım, Lucas Torreira ile Omar Colley'in eşleşmesinin yanlış olduğunu belirterek normal bir ikili mücadele olduğunu ifade etti. Seçim Demirel de normal bir ikili mücadele olduğunu savunurken, Deniz Çoban da temiz bir gol olduğunu söyledi.

Sergio Oliveira'nın Salih Uçan'a yaptığı müdahalede de sarı kart tartışması yaşandı. Bülent Yıldırım, kontrolsüz bir hamle olduğunu belirterek sarı kart verilmesi gerektiğini söylerken, Seçim Demirel ve Deniz Çoban kartın gereksiz olduğunu savundular.

Amir Hadziahmetovic'in elle oynaması da tartışma konusu oldu. Seçim Demirel ve Deniz Çoban, elle oynamanın olmadığını belirtirken, Bülent Yıldırım top kapma mücadelesinde topun eline gelmesinin sarı kart gerektirmediğini söyledi.

Aboubakar'ın Torreira'ya yaptığı müdahalede faul olup olmadığı da tartışıldı. Seçim Demirel, bu tarz pozisyonlarda faul çalındığında oyuncuların ufak bir temasta kendilerini yere attığını belirterek faul olmadığını savundu. Deniz Çoban da faulden söz edilemeyeceğini ifade ederken, Bülent Yıldırım Lucas Torreira'nın hakemi aldatarak faul kazandığını belirtti.

Milot Rashica'nın Nathan Redmond'a yaptığı müdahalede sarı kartın doğru olduğu konusunda herkes hemfikir oldu.

Saiss'in Torreira'ya yaptığı müdahale de tartışma konusu oldu. Bülent Yıldırım, hareketin hiç sportmenliğe uygun olmadığını belirterek sarı kart verilmesi gerektiğini söyledi. Seçim Demirel ve Deniz Çoban da kontrolsüz bir hamle olduğunu ifade ettiler.

Rosier'in Kerem'e yaptığı müdahalede çıkan kartın doğru olduğu konusunda herkes hemfikir oldu.

Masuaku'nun Barış Alper'e yaptığı müdahalenin devam kararı doğru mu sorusu da tartışma konusu oldu. Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, pozisyonun net olduğunu belirterek devam kararının doğru olduğunu savundular. Seçim Demirel de topun zaten Masuaku'da olduğunu ifade ederek pozisyonda bir sorun olmadığını söyledi.

Son olarak, Icardi'nin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu sorusu ele alındı. Seçim Demirel ve Bülent Yıldırım, pozisyonda penaltının olamayacağını belirtirken, Deniz Çoban öncesinde ofsayt olduğunu ifade etti.

Tartışmalı pozisyonlarla dolu Beşiktaş - Galatasaray maçında hakem kararları da gündeme oturdu. Her ne kadar bazı pozisyonlarda farklı görüşler olsa da genel olarak hakemlerin doğru kararlar verdiği görüşü hakimdi.