Beşiktaş - Galatasaray derbisinde ilk 11'ler netleşti! Ezeli rakipler kesenin ağzını açtı...

Beşiktaş ile Galatasaray bu akşam Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. 62 puanla üçüncü sırada yer alan Beşiktaş ile, 1 maç eksiğiyle 70 puana sahip lider...

Spor Toto Süper Lig'in en önemli maçlarından biri bu akşam Vodafone Park'ta oynanacak. Lider Galatasaray, üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın konuğu olacak. 30 maçta 62 puan toplayan Beşiktaş, 29 karşılaşmada 70 puan kazanan Galatasaray'a karşı mücadele edecek.

Ali Şansalan'ın hakemlik yapacağı derbi maçı, saat 19.00'da başlayacak. Fenerbahçe'nin de yakından ilgilendiği bu maçta Beşiktaş'ın kazanması durumunda, lider Galatasaray'ın puan farkı 5'e düşecek ve zirve yarışı daha da kızışacak. Galatasaray'ın galip gelmesi halinde ise şampiyonluk yolunda önemli bir engel aşılmış olacak.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Ghezzal ve Tayyip Talha bu maçta forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Ancak Cenk Tosun, ceza sınırında bulunuyor ve bugün sarı kart görürse Antalya maçında oynayamayacak. Galatasaray'da ise Icardi, Kerem, Boey ve Oliveira sarı kart görmeleri halinde Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş, yıkılan İnönü Stadı'nın yerine yapılan Vodafone Park'ta oynadığı lig derbilerinde yenilgi yüzü görmedi. 2016'da açılan statta Fenerbahçe ve Galatasaray'ı ligde toplam 13 kez konuk eden siyah beyazlı ekip, bu maçların 7'sinden galibiyetle ayrılırken, 6'sında berabere kaldı. Kanarya ile oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 5 beraberlik alan Kartal, Aslan'a karşı 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Beşiktaş ile Galatasaray'ın yönetimleri, futbolcularının moral ve motivasyonlarını yükseltmek için özel prim vaatlerinde bulundu. Siyah beyazlı kulüp, bu kritik karşılaşmadan 3 puan alınması halinde oyunculara 150 bin TL rekor prim verme kararı aldı. 3 ve daha farklı galibiyetlerde bu miktar daha da artacak. Galatasaray yönetimi de Beşiktaş derbisinin galibiyet primini toplam 10 milyon TL olarak belirledi.

Süper Lig'de bugün 130. kez karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabet tarihi bir geçmişe sahip. Geride kalan 129 maçta sarı kırmızılılar 48, siyah beyazlılar 38 galibiyet elde etti, 43 karşılaşma berabere bitti.

Beşiktaş, bu sezon maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (31). Galatasaray ise ligde en fazla maçta açılış golünü atan takım (19) ve 1-0 öne geçtiği maçlarda en fazla galibiyet alan ekip (16G 2B 1M).

Kartal, Galatasaray'ı ağırladığı son 7 lig maçını kaybetmedi (6G 1B). Daha uzun bir seriyi ise Nisan 1997-Eylül 2004 arasındaki 9 maçlık süreçte yakalayan Beşiktaş oldu.

Ligde 20 golde payı bulunan İcardi (13 gol, 7 asist), Galatasaray formasıyla Gomis'ten (34; 2017-18) bu sayıya ulaşan ilk isim oldu. Bu akşamki derbi mücadelesi futbolseverleri ekran başına kilitleyecek.