Beşiktaş evinde ilk golü atarsa kaybetmiyor! 9 maçın tamamını kazandı...

Bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı 14 maçın 9'unda ilk golü atan taraf olan Beşiktaş, söz konusu müsabakaların tamamından galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, rakibi Galatasaray ile karşılaşacak. Maç 30 Nisan Pazar günü Beşiktaş'ın sahasında gerçekleşecek. Siyah-beyazlılar, zirve yarışındaki iddialarını sürdürmek için mutlak galibiyet hedefliyorlar.

Beşiktaş'ın bu maçtaki en büyük avantajı ise iç sahada oynayacak olması. Ligde son 11 ev maçında yenilgi yüzü görmeyen siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'a karşı da Vodafone Park'ta kaybetmedi. Taraftarının da desteğiyle rakiplerine baskı yapacak olan Beşiktaş, ilk golü bulduğu müsabakalarda ise mağlubiyet görmüyor.

Bu sezon evinde 14 mücadele yapan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 9'unda ilk golü atan taraf oldu ve bu maçların tamamından galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, söz konusu 9 müsabakanın 8'inde ilk golleri maçların ilk yarılarında buldu. Bu gollerin 4'ünü Cenk Tosun kaydederken, Salih Uçan, Masuaku, Muleka, Ghezzal ve Weghorst da 1'er kez fileleri sarstı. Beşiktaş, ayrıca bu 9 maçta toplam 24 gol attı.

Ancak Beşiktaş'ın sahasında yenik duruma düştüğü 3 karşılaşma var. İlk golü yediği mücadelelerde sadece Giresunspor'u mağlup edebilen siyah-beyazlılar, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı ve Başakşehir'e 1-0 kaybetti. Fenerbahçe ve Antalyaspor ile oynadığı maçlarda ise gol sesi çıkmadı.

Beşiktaş, tarihi rekabetiyle bilinen Galatasaray karşısında taraftarının da desteğiyle mutlak galibiyet hedefliyor. İç saha avantajını iyi kullanarak zirve yarışındaki iddialarını sürdürmek isteyen siyah-beyazlılar, mücadeleye hızlı başlayarak ilk golü bulmak isteyeceklerdir.