Beşiktaş'a Aboubakar gibisi gelmedi! Tarihe geçen performans...

Forma giydiği 12 Süper Lig maçında 8 kez fileleri havalandırıp 1 de asist yaparak toplam 9 gole katkı sağlayan Aboubakar; Ryan Babel, Yusuf Şimşek, Fabian...

Beşiktaş Futbol Kulübü, tarihinde birçok başarılı ara transfer gerçekleştirdi. Ancak Vincent Aboubakar'ın performansı, siyah beyazlı tarihin en başarılı ara transferi olarak kaydedildi. Ocak ayında takıma katılan Kamerunlu santrfor, 12 Süper Lig maçında 8 gol atıp 1 de asist yaparak takımın en önemli oyuncularından biri haline geldi. Daha önceki kış transfer dönemlerinde takıma katılan hiçbir futbolcu, Aboubakar kadar skor üretemedi.

Beşiktaş tarihinde adını yazdıran diğer başarılı ara transferlerden biri de Federico Giunti. İtalyan futbolunun tipik bir temsilcisi olan Giunti, sert oyun stili, çalışkanlığı ve taktik disipliniyle takıma hemen adapte oldu. Beşiktaş'taki ilk sezonunda 16 Süper Lig maçı oynayıp şampiyonluk sevinci yaşayan Giunti, tek golünü Kocaelispor'a attı.

Fabian Ernst, Schalke 04'ten transfer edildiğinde bonservisi için ödenen 4.5 milyon Euro'yu hak etmediği düşünülüyordu. Ancak Alman futbolcu, gelir gelmez öyle bir futbol sergiledi ki, "Ben bu paraya değerim" dedi. Süper Lig'de 16 maçta forma giyip 2 gol atan Ernst, her iki kulvarda kazanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibi oldu.

Yusuf Şimşek, Bursaspor'dan transfer edildiğinde hem yaşlı hem de yerli bir oyuncu olarak eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak Mustafa Denizli'nin güvenini kazanan Şimşek, tam bir şampiyonluk transferi oldu. 17 lig maçında 3 gol, 2 asist üreten Yusuf, Türkiye Kupası'ndaki 5 karşılaşmada 2 gol, 1 asist kaydetti. Özellikle Fenerbahçe'yi yendikleri Türkiye Kupası finalinde attığı akıl dolu gol ve asisti uzun yıllar unutulmayacak nitelikteydi.

Ryan Babel ise Kasımpaşa'dan sonra Beşiktaş'ın ikinci durağı oldu. Ocak 2017'de takıma katılan Hollandalı forvet oyuncusu, gösterdiği performansla kulüp tarihinin en iyi ara transferlerinden biri oldu. Süper Lig'de 18 maçta 5 gol, 3 asist yaparak çeyrek final oynanan UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 karşılaşmada da 3 gol kaydeden Babel, Türkiye Kupası'nda da görev aldı. Özellikle büyük maçlardaki başarılı performansıyla dikkat çeken Babel, Beşiktaş'taki ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Beşiktaş Futbol Kulübü, tarihindeki başarılı ara transferlerle adından sıkça söz ettirdi. Ancak Vincent Aboubakar'ın performansı, kulüp tarihindeki en başarılı ara transfer olarak kaydedildi. Siyah beyazlı taraftarlar, Aboubakar'ın takımda kalmasını ve gelecekteki başarılar için önemli bir parça olmasını umut ediyor.