Basketbol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali Malaga'da yapılacak

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2023 Dörtlü Finali'nin ev sahibi İspanya'nın Malaga şehri oldu.

2022-23 Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin (BCL) ev sahibi Unicaja'nın ev sahipliğinde düzenlenecek final etkinliği için geri sayım başladı. 12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, Almanya'dan Telekom Baskets Bonn, İsrail'den Hapoel Bank Yahav Jerusalem ve İspanya'dan Lenovo Tenerife takımları da katılacak.

BCL CEO'su Patrick Comninos, yaptığı açıklamada, "Dörtlü Final'e yaklaşırken, ev sahibi adaylarından büyük bir ilgi gördük ve bu da bu etkinliğin organizasyona olan ilginin sürekli büyüdüğünü açık bir şekilde göstermektedir. Her biri etkinliğe ev sahipliği yapmak için mükemmel koşullar sağlayan birkaç kulüpten somut taahhüt aldık. Ancak nihayetinde, 2023 BCL Dörtlü Finali'nin başarılı bir etkinlik olacağını garanti etmenin ötesine geçen Malaga'yı seçtik" dedi.

Malaga ve Unicaja'nın, taraftarların bağlılıkları, coşkuları ve takımlarına olan yakınlıklarından dolayı seçildiğini belirten Comninos, "Bizi, enerjilerinin 2023 Dörtlü Final'i şehir, bölge ve yerel toplum üzerinde yenilmez bir iz bırakan bir tür eski olaya dönüştüreceğine ikna ettiler" ifadelerini kullandı.

12 Mayıs Cuma günü yapılacak yarı final karşılaşmalarının ardından, final ve üçüncülük maçı ise 14 Mayıs Pazar günü oynanacak. Dörtlü Final kura çekimi ise 25 Nisan Salı günü Malaga'da yapılacak.

Basketbol severlerin heyecanla beklediği BCL final etkinliği, Unicaja'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve üç farklı ülkeden takımların mücadelesine sahne olacak. Etkinlik, basketbol severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

patrick comninos patrick comninos wikipedia