Başakşehir'de Fenerbahçe maçı için hedef mutlak galibiyet

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edeceği karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp son haftalardaki kötü gidişatına...

Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'yi evinde ağırlıyor. Turuncu-lacivertliler, sahasında Kanarya ile oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı. Ancak yarın oynanacak mücadelede kazanarak hem iç sahada rakibiyle galibiyet sayısını eşitlemek hem de kötü gidişatına "dur" demek istiyor.

Teknik Direktör Emre Belözoğlu'nun takımı, bu sezon evinde oynadığı 13 müsabakada 9 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu alanda ligde 5. sırada yer alan Boz Baykuşlar, söz konusu karşılaşmalarda 20 gol atarken, kalesinde 13 gole engel olamadı. Ancak Başakşehir'de Stefano Okaka'nın sakatlığı bulunurken, durumu maç saatinde netlik kazanacak. Ayrıca Mahmut Tekdemir, Lucas Biglia, Caner Erkin, Serdar Gürler, Ömer Ali Sahiner, Leo Duarte ve Ahmed Touba ise sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Başakşehir'in son dönemdeki performansı ise hayli düşüşte. İstanbul temsilcisi, ligin 21. haftasında 40 puanla Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer alıyordu. Ancak ilerleyen haftalarda işler adeta tersine döndü ve turuncu-lacivertli takım 5. basamağa kadar geriledi. Son 7 maçında Kayserispor, Alanyaspor, Beşiktaş ve İstanbulspor'a mağlup olan Başakşehir, Fatih Karagümrük ile Sivasspor'la da berabere kaldı. Tek galibiyet ise evinde Ankaragücü karşılaşmasında geldi.

Başakşehir'in yarınki mücadelesi, hem takımın moral açısından hem de lig sıralamasındaki konumu açısından büyük önem taşıyor. Turuncu-lacivertliler, taraftarlarının desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor.

medipol başakşehir medipol başakşehir maçı medipol başakşehir hastanesi medipol başakşehir galatasaray medipol başakşehir maçı hangi kanalda Medipol Başakşehir fenerbahçe türkiye süper ligi spor toto süper lig anında spor spor haberleri futbol haberleri