Bakan Kasapoğlu: 'İzmir'in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İnciraltı'nda Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi'nin yapılacağını müjdesini verdi....

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göztepe Spor Kulübünün uzun zamandır hayalini kurduğu Amatör Sporlar Yerleşkesi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İnciraltı'nda gerçekleştirilen toplantıda sporcularla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, İzmir ve İzmir sporu için tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada İzmir'in her alanda marka değerini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. İnciraltı İzmir'in en güzel mekanlarından biri olarak nitelendirilen alanda, Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Yerleşkesi'nin kurulacağı müjdesini verdi.

Yapılacak yerleşkede voleybol, basketbol ve hentbol sporcularının ev sahibi olacağı, yeni salonlar, olimpik yüzme havuzu, ampute takımı için sentetik saha, 3 tenis kortu gibi pek çok spor alanının yer alacağı açıklandı. Ayrıca, çocuklar için eğlence mekanları da düşünülen yerleşkede, sporcular, gençler ve aileleri için keyifli bir yaşam alanı oluşturulacak.

Bakan Kasapoğlu, İnciraltı'nda dededen toruna intikal eden bir imar sorunu olduğunu belirterek, bu bölgede yaşayanların imar planı olmadığı için kendi topraklarına çivi dahi çakamadığını kaydetti. Ancak, yapılan çalışmalar sonucu 600 bin metrekarelik bir alanın yeni bir kent ormanı, sosyal donatılar ve sağlık turizmi destinasyonu olarak kullanılacağı müjdesini verdi.

Bakan Kasapoğlu'nun verdiği müjdeli haberler karşısında mutlu olduklarını belirten Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Başkanı Mehmet Sepil, tesislerin yapılması için uzun süredir çalıştıklarını ve bugün hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yasemin Ecem Anagöz ve Ferhat Arıcan gibi milli sporcular da bu projenin camiayı farklı seviyelere taşıyacağına inandıklarını belirterek, Bakan Kasapoğlu'na destekleri için teşekkür ettiler.

Sonuç olarak, İzmir'in marka şehir olma hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları, spor camiasında büyük heyecan yarattı. Yapılacak olan Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Yerleşkesi'nin pek çok sporcuya ev sahipliği yapacağı ve İzmir'in yeni bir çekim merkezi haline geleceği belirtiliyor.