Avrupa şampiyonu Taha Akgül'e coşkulu karşılama

Hırvatistan'ın Zagreb şehrinde düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi 9-4 mağlup ederek...

Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki 10. altın madalyasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Serbest Stil A Milli Güreş Takımı sporcuları ve ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar ile birlikte Esenboğa Havalimanı'na gelen Akgül, büyük bir coşku ile karşılandı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akgül, "Ülke olarak da bireysel olarak da çok güzel bir şampiyona geçirdik. Bileğimizin hakkı ile 10. şampiyonluğu alarak ülkemize döndük. Bayram öncesi milletimize çifte bayram oldu. 10. şampiyonluğun benim için çok büyük bir anlamı var. Çok büyük bir emek, çok büyük bir azim. Çok güzel müsabakalar yaptım, iyi rakiplerimi yenerek altın madalyayı kazandım." dedi.

Akgül, önünde Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlar olduğunu belirterek, "İnşallah 3'te 3 ile kariyerimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz gerçekten tarihi başarılar elde ediyoruz. 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti'nde gerçekleşmemiş rekorları hatta dünya tarihindeki rekorları kırıyoruz. Bu başarıların tekrar ne zaman geleceği belli olmayabilir o nedenle kıymetini bilmek lazım." şeklinde konuştu.

Akgül, ayağındaki şiddetli ağrıya da değinerek, "Son pozisyonda maçı vermemek için ayağımı çok zorladım. MR çekileceğim ve dış yan bağlarda problem olabileceği söylendi." açıklamasını yaptı.

Şampiyonada bronz madalya kazanarak 3.'lük elde eden milli güreşçi Soner Demirtaş ise "Madalya serisine devam diyoruz. Sonuna kadar mücadele ettim ama nasip 3.'lükmüş. Bu artık geçti, önümüzdeki şampiyonalara bakacağız. Altın madalya kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız." diye konuştu.

Büyükler kategorisinde 3.'lü olarak bronz madalya kazanan ve Avrupa'da ilk madalyasını alan İbrahim Çiftçi de "Bunun için mutluyum. İnşallah ileriki zamanlarda çok daha büyük başarılar elde edebilirim." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada kazanılan 6 madalyanın 5'inde ASKİ Spor Kulübü güreşçilerinin imzası olduğunu kaydeden ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, "Sporcularımız çok üst düzey başarılar göstererek orada dünya güreşine damga vurdular. Taha Akgül, Avrupa şampiyonluğu kazanarak zirvede oturmaya devam etti. Önümüzdeki dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda da yine şampiyon olacak. Taha, serbest güreşte 100-150 yıllık bir rekoru kırarak tarihe altın harflerle ismini yazdırdı." şeklinde konuştu.

Türk sporunun gururu Taha Akgül'ün bu başarısı, ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.