Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Rıza Kayaalp finale yükseldi

Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üç sporcu finale yükseldi.

2023 Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası Zagreb'te başladı ve heyecan dorukta! Sabah seansında 55, 63, 77, 87 ve 130 kiloda eleme maçları yapıldı. Akşam seansında ise Rıza Kayaalp, Ali Cengiz ve Adem Burak Uzun altın madalya kazandılar. Yunus Emre Başar ve Mehmet Çeker ise yarın akşam TSİ saatiyle 19:00'da madalya için mindere çıkacaklar.

55 kiloda Adem Burak Uzun, Ermeni rakibi Rudik Makrcyhan'ı (12-3) yenerek yarı finale yükseldi. Gürcü Nugzari Tsurtsima'yı da mağlup ederek finale çıkmayı başardı. Adem Burak Uzun, finalde Azerbaycanlı Eldaniz Azızlı ile karşılaşacak ve altın madalya için mücadele edecek.

63 kiloda Mehmet Çeker ise Bulgar rakibi karşısında bronz madalya için mindere çıkacak. 77 kiloda ise Yunus Emre Başar, repesajdan gelecek rakibi ile bronz madalya mücadelesi yapacak.

87 kiloda Ali Cengiz, Macar rakibi Istvan Takacs karşısında altın madalya için mücadele edecek. Son maçta ise 130 kiloda Rıza Kayaalp, Sırbistanlı Boris Petrusici'yi (8-0), Norveçli Oskar Markıvi'yi (8-1) ve Litvanyalı Mantas Kenetstautas'ı (8-0) sayı tuşu ile yenerek finale yükseldi. Rıza Kayaalp, finalde Azerbaycanlı Sabah Saleh Sharıat'ı ile karşılaşacak ve 12. Şampiyonluğu için mindere çıkacak.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın geri kalanında da heyecan devam edecek. Türk sporcuların gösterdiği performans ise gurur verici. Umarız madalyalarla dolu bir şampiyona olur ve Türkiye güreşteki başarısını sürdürür.

avrupa güreş şampiyonası avrupa güreş şampiyonası 2023 avrupa güreş şampiyonası ne zaman avrupa güreş şampiyonası hangi kanalda avrupa güreş şampiyonası canlı izle Rıza Kayaalp anında spor anindaspor spor haberleri