Aston Villa, Unai Emery yönetiminde yükselişte

İngiltere Premier Lig'de sezona iyi başlayamayan ve 13. sıradayken teknik direktör değişikliğine giden Aston Villa, Unai Emery yönetiminde ortaya koyduğu...

Aston Villa, İngiltere Premier Lig'de Unai Emery yönetiminde büyük bir çıkış yakaladı. Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna Aaron Danks'ı getiren takım, beklentilerin altında kalmıştı ve 14. haftada 13. sırada yer alıyordu. Ancak Danks'ın görevine son verilmesinin ardından Emery takımın başına geçti ve Aston Villa, Premier Lig'de daha önce 2 sezon Arsenal'i çalıştıran tecrübeli teknik adamla çıktığı 19 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Bu sonuçlar neticesinde 33. hafta sonunda Aston Villa, maç fazlasıyla Tottenham'ın 1 basamak üstünde 5. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Takım son 9 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi ve Unai Emery'nin öğrencileri, söz konusu mücadelelerde 7 galibiyet, 2 beraberlikle 24 puan topladı. Bordo-mavililer, bu süreçte 16 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Aston Villa'nın bu çıkışında önemli bir rol oynayan isimlerden biri de İngiliz futbolcu Ollie Watkins oldu. Watkins, bu sezon ligde çıktığı 32 maçta 14 gol, 6 asist üretti ve takımına önemli katkılar sağladı. Premier Lig'de 2020-2021 sezonunda 37 maçta 14 gol, 5 asist, 2021-2022 sezonunda ise çıktığı 35 karşılaşmada 11 gol, 2 asiste imza atan Watkins, Aston Villa'yla 3. sezonunda en başarılı sezonunu yaşıyor.

Aston Villa'nın bu çıkışı, taraftarlarına büyük umut verdi ve takımın geleceği için olumlu sinyaller verdi. Unai Emery'nin başarısıyla birlikte, Aston Villa'nın önümüzdeki sezonlarda da üst sıralarda yer alması bekleniyor.