Antalyaspor'dan hakem tepkisi! 'Futbolcudan fırça yiyen hakem...'

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında dün kendi sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Fraport TAV Antalyaspor'da basın sözcüsü Adnan Başkan,...

Son oynadığı Konyaspor maçında hakem kararlarının takımının performansını olumsuz etkilediğini belirten Fraport TAV Antalyaspor yönetimi, Türk futbolunda yaşanan hakem hatalarına ve provokatif davranışlara dikkat çekti.

Başkan tarafından yapılan açıklamada, taraftarların istediği sıralamada olmadıklarının farkında olduklarını belirten yönetim, camialarının kendilerine güvenmeleri gerektiğini ifade etti. Teknik ekip, futbolcular ve personelin bu durumun üstesinden gelebilmek için çalıştıklarını vurgulayan yönetim, son oynadıkları Konyaspor maçında önemli bir değişim yaşadıklarını ve doğru hamleler yaptıklarını gördüklerini belirtti.

Ancak Türk futbolunda kaderin sadece yapılan işle doğru orantılı çizilmediğine dikkat çeken yönetim, elinde olmayan sebeplerin emeği çalıp götürdüğünü ifade etti. Yönetim, birkaç hafta önce son derece kibar bir dille acemi hakem istemediklerini belirtmişti ancak Konyaspor maçında kontrolsüz, güvensiz, panik halinde, standardı olmayan kararlar veren, acemilikte çığır açan bir hakemle karşılaştıklarını dile getirdi.

Ev sahibi ekip olarak son derece ucuz kartlar çıkaran, rakibe gereğinden fazla tolerans gösteren, saha içindeki her kararında ortamın gerilmesi için adeta çaba gösteren bir hakem yönetimiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten yönetim, "Temiz oyun" felsefesiyle hareket ettiklerini ancak centilmenlik ve fair play anlayışlarının yanlış değerlendirildiğini ifade etti.

Yönetim, babasından yemediği fırçayı futbolcudan yiyen, buna rağmen ikinci sarı kartı göstermemek için arkasını dönüp giden hakemlerin Türk futboluna hayır getirmeyeceğini belirtti. Acemi hakemlerin yanı sıra provokatif davranışlar içinde bulunan futbolcuların da Türk futbolunda yeri olmaması gerektiğine dikkat çeken yönetim, bu tarz antipatik futbolcuların Türk futbolunun marka değerini, itibarını, kalitesini ve en önemlisi futbolseverlerin adalete olan inancını kaybettireceğine dikkat çekti.

Fraport TAV Antalyaspor yönetimi, 2 puan kaybetmiş olsalar da telafi edebileceklerini belirtirken, hakem hataları ve provokatif davranışların Türk futboluna verdiği zararın telafisinin maalesef mümkün olmayacağına dikkat çekti. Yönetim, Türk futbolunun daha adil, daha saygın ve daha kaliteli hale gelmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.