Antalyaspor'dan hakem tepkisi! 'Futbolcudan fırça yiyen hakem...'

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında dün kendi sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Fraport TAV Antalyaspor'da basın sözcüsü Adnan Başkan,...

Fraport TAV Antalyaspor'un basın sözcüsü, son oynadıkları Konyaspor maçında yaşadıkları hakem hatalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Taraftarların istediği sıralamada olmadıklarının farkında olduklarını belirten sözcü, teknik ekip, futbolcular ve personelin bu durumun üstesinden gelebilmek için çalıştıklarını ifade etti.

Konyaspor maçında önemli bir değişim yaşadıklarını ve doğru hamleler yaptıklarını vurgulayan sözcü, Türk futbolunda kaderin sadece yapılan işle doğru orantılı çizilmediğine dikkat çekti. Elde olmayan sebeplerin emeği çalıp götürdüğünü belirten sözcü, birkaç hafta önce acemi hakem istemediklerini ifade etti.

Konyaspor maçında kontrolsüz, güvensiz, panik halinde, standardı olmayan kararlar veren, acemilikte çığır açan bir hakemle karşılaştıklarını belirten sözcü, ev sahibi ekip olarak son derece ucuz kartlar çıkaran, rakibe gereğinden fazla tolerans gösteren, saha içindeki her kararında ortamın gerilmesi için adeta çaba gösteren bir hakem yönetimi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ve ekibi ile birlikte "Temiz oyun" felsefesiyle hareket ettiklerini belirten sözcü, centilmenlik ve fair play anlayışlarının yanlış değerlendirildiğini düşündüklerini ifade etti. Babasından yemediği fırçayı futbolcudan yiyen, buna rağmen ikinci sarı kartı göstermemek için arkasını dönüp giden hakemlerin Türk futboluna hayır gelmeyeceğini belirten sözcü, acemi hakemlerin, provokatif davranışlar içinde bulunan futbolcuların ve ortamı geren futbolcuların Türk futbolunda yeri olmaması gerektiğini vurguladı.

Fraport TAV Antalyaspor olarak 2 puan kaybettiklerini ancak bu tarz hakemler ve antipatik futbolcularla Türk futbolunun marka değerini, itibarını, kalitesini ve en önemlisi futbolseverlerin adalete olan inancını kaybedeceğini ifade eden sözcü, bu durumun telafisinin mümkün olmayacağına dikkat çekti. Türk futbolunun daha adil ve kaliteli bir seviyeye ulaşabilmesi için tüm paydaşların işbirliği içinde çalışması gerektiğini belirtti.