Antalya Muratpaşa'da er meydanı

Antalya Muratpaşa'da er meydanı yeniden kuruluyor. 5. Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşleri, 30 Nisan Pazar günü 54 başpehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinin 5'incisini düzenliyor. Konuksever Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik, 30 Nisan Pazar günü yapılacak.

54 başpehlivanın kispet giyeceği er meydanında, hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal, yerinde incelemelerde bulunarak, 6 bin kişilik portatif tribünlerin yerleştirildiği alanı kontrol etti. Ayrıca, çayırın bakımı da hız kesmeden devam ediyor.

Başkan Uysal, Antalya'nın kent merkezindeki tek yağlı güreş sahası olan Konuksever'de pehlivanları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. "Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşleri"nin beşincisini düzenleyecek olmalarının heyecanını yaşayan Uysal, tüm güreş severleri ve komşu illerden gelenleri etkinliğe davet etti.

Etkinliğin büyük bir coşkuyla gerçekleşmesi bekleniyor. Antalya'nın geleneksel sporlarından biri olan yağlı pehlivan güreşleri, yıllardır büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Konuksever Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik, bölgedeki sporseverler için kaçırılmayacak bir fırsat.

yağlı güreş yağlı güreş takvimi 2023 yağlı güreşten önce yapılan hazırlık hareketi yağlı güreş takvimi yağlı güreş terimleri güreş haberleri anında spor anindaspor 5. Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşleri