Anadolu Efes 11 sayı geriden geldi 10 sayı fark attı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, ilk yarısında bir ara 11 sayı geriye düştüğü Aliağa Petkimspor'u deplasmanda 10 sayı farkla devirdi:...

Anadolu Efes, deplasmanda Aliağa Petkimspor'u 89-79 mağlup ederek sezonun ikinci galibiyetini aldı.

Maçın başında iki takım da üç sayılık basketlerle sayılarını üretti. Karşılıklı üçlüklerle geçen ilk periyodu ev sahibi Petkimspor 26-22 önde tamamladı. İkinci periyotta ev sahibi Dorukhan'ın 3 sayılık isabetleriyle farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Ancak Anadolu Efes, Clyburn ve Micic'in devreye girmesiyle farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Soyuna odasına Petkim üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü periyodun başında Anadolu Efes, Bryant'ın sayılarıyla ilk kez 50-48 öne geçti. Petkimspor'un 4 dakika boyunca skor üretemediği bu bölümde konuk ekip farkı 7 sayıya kadar taşıdı. Petkim'in farkın daha fazla artmasına izin vermediği periyot 64-62 Anadolu Efes lehine bitti.

Son periyotta Anadolu Efes, Bryant, Micic ve Clyburn gibi yıldız oyuncularının skorer oyunlarıyla farkı tekrar açtı ve maçı 89-79 kazandı.

Galatasaray NEF'i de mağlup eden Anadolu Efes'te Micic 17, Clyburn ve Bryant 15'er sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Petkimspor'da ise Melson 20, Prewitt 16 sayıyla oynadı.

Maçta Aliağalı taraftarlar takımlarına destek verirken, maç sonrası da iki takıma sevgi gösterisinde bulunup alkışlarla uğurladılar.

Anadolu Efes, Euroleague'de üst üste iki şampiyonluk yaşamış güçlü bir takım olarak sezona iddialı başladı. Bu galibiyetle birlikte takımın moral ve motivasyonu daha da yükselecektir. Petkimspor ise sezonun ikinci maçında da mağlup olarak henüz galibiyetle tanışamadı. Ancak takımın performansı ilerleyen maçlarda artabilir.