Altınordu ateşe düştü! Küme düşme stresi...

Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda Play-Off yarışı veren Bodrumspor'a penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup olan Altınordu, yıllardır aralıksız mücadele ettiği...

Altınordu, kümede kalma mücadelesi veren Erzurumspor ile hayati öneme sahip bir maça çıkıyor. İzmir temsilcisi, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimden sonra evinde oynayacağı bu karşılaşmada rakibini yenmesi halinde kümede kalmayı başaracak.

Ligde 34 puanla 15. sırada yer alan Altınordu, 33 puanla bir basamak altında düşme hattında yer alan Erzurumspor'a karşı büyük bir mücadele verecek. Bu maçın sonucu, sezon sonunda küme düşecek takımı belirleyecek.

Altınordu, Bodrumspor karşısında final niteliğinde bir maçı kaybettikten sonra Erzurumspor maçına odaklandı. Teknik direktör Hasan Özer, "Bu maçı unutmak zorundayız. Önümüzde çok önemli Erzurumspor maçı var. Bu maçı kazandığımız takdirde 37 puanla ligde kalmayı garantiliyoruz. Bütün gücümüzü gelecek haftaki maça harcamak zorundayız" diye konuştu.

Altınordu'nun sezon sonunda olası puan eşitliğinde Gençlerbirliği'ni ikili averajda geride bırakacak olması avantaj sağlıyor. Ancak, deplasmanda 2-1 yenildiği Erzurumspor'u yine yenemezse averaj ihtimallerinde avantaj kaybedecek.

Son hafta ise Altınordu, ilk 2 hedefindeki Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Ancak, bu maçın sonucu kümede kalma mücadelesinde belirleyici olmayacak. Altınordu'nun gelecek haftaki Erzurumspor maçını kazanması halinde kümede kalma umudu devam edecek.