Acun Ilıcalı, İrlanda ekibi Shelbourne FC'yi satın aldı

Acun Ilıcalı, Hull City'nin ardından İrlanda Premier Lig'in en köklü kulüplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini satın aldığını açıkladı.

 

Acun Ilıcalı, Hull City ile başlayan futbol yatırımlarının devam ettiğini ve bu sefer İrlanda Premier Ligi'nin köklü kulüplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini aldıklarını açıkladı. Hedeflerinin Shelbourne FC ile birlikte Avrupa Kupaları'na katılmak, önemli başarılar elde etmek ve dünya futboluna birçok yetenek kazandırmak olduğunu belirtti.

Shelbourne FC, 1895 yılında kurulmuş ve 13 kez İrlanda lig şampiyonluğu yaşamıştır. Ayrıca 7 kez İrlanda Federasyon Kupası ve bir kez de İrlanda Lig Kupası zaferi bulunmaktadır. 2006 yılında son lig şampiyonluğunu yaşayan Kırmızı-beyazlı kulüp, şu anda 20 haftası geride kalan İrlanda Premier Ligi'nde 5. sırada yer almaktadır.

Acun Ilıcalı, Shelbourne FC'nin potansiyeline ve İrlanda futboluna olan inancının sonsuz olduğunu ifade etti. Bu yatırımın hem kulübe hem de İrlanda futboluna katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Shelbourne FC'nin taraftarları da bu yatırımın heyecanını yaşıyor. Kulübün tarihindeki başarıların tekrarlanacağına ve yeni başarıların ekleneceğine inanıyorlar. Acun Ilıcalı'nın liderliğindeki yatırımın Shelbourne FC'yi daha da büyüteceği ve dünya futboluna yeni yetenekler kazandıracağı kesin.